Hadgyakorlat

2016/09/15. - írta: psm

Végre találtam egy okot, ami értelmet ad ennek az egész kényszernépszavazásnak: a Fidesz hadgyakorlatot tart. Mi is az a hadgyakorlat: békeidőben háborús helyzetet szimulálva a különböző csapattestek meghatározott feladatokat hajtanak vége. Célja a gyakorláson túl a csapatrészek összehangolása, a hibák és hiányosságok feltárása, kijavítása, az éles helyzetekhez való hozzászokás elősegítése, hogy aztán amikor ténylegesen sor kerül a háborúra, már rutinosan, gyakorlottan végezze mindenki a feladatát. A Fidesz tehát hadgyakorlatot tart, találtak egy jó kérdést, a párt tagjai, képviselői, polgármesterei és aktivistái mind megkapták személyre szóló feladataikat, és most a hadvezér figyel és értékel. A hadgyakorlat után lesznek, akik nem kapnak több feladatot, lesznek, akik más feladatot kapnak,és persze lesznek, akikről kiderül, hogy már most tökéletesen a helyükön vannak. Nyilván ugyanezt fogjuk látni tőlük 2018-ban is, csak már sokkal profibb előadásban.

Mindazonáltal a baloldalnak sem kellene tátott szájjal, tétlenül és tanácstalanul végignézni ezt az előadást. Ők is tarthatnának hadgyakorlatot. Ha jól rémlik, a kormány még fel is ajánlotta, hogy anyagilag megtámogatná az ellenzék kampányát is. A kérdés ugye adott, azzal nincs mit tenni, sőt a válasz is adott, hiszen a kormány lestipi-stopizta a "nem" választ, tehát a baloldalnak az "igen" mellett kellene kampányolnia. Annak idején tárgyalástechnikát tanulva kaptunk olyan feladatot, hogy a tanár megadott egy témát és két álláspontot, a csoportot ketté osztotta, és mindkét csoport a neki kiadott álláspontot kellett hogy védje, ha tetszett neki, ha nem.

Nos, a baloldalnak éppen jól jött volna egy ilyen hadgyakorlat, hiszen most már legalább hat éve azt látjuk, hogy a kisebbnél kisebb pártnak is saját véleménye van mindenről, és természetesen "összefogás" csak úgy lehetséges, ha a többiek elfogadják az ő álláspontjukat. Ebben a hadgyakorlatban viszont adott lenne az álláspont, csak az együttműködés formáira, részleteire kellene koncentrálniuk. Megtalálhatnák az erre alkalmas embereiket, és kiderülne az is, hogy kik azok, akik tökéletesen alkalmatlanok. Talán még új hadvezérek is előkerülnének. És akkor nem olyan személyekkel vágnának neki a 2018-as választásoknak, akik vagy nem állnak szóba egymással, vagy még újoncok, akik soha nem vettek részt egy választási kampány lebonyolításában.

Azt hiszem, a baloldal erről a lehetőségről csúnyán lemaradt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszam.blog.hu/api/trackback/id/tr1711706569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloglegelő 2016.09.15. 21:56:39

bizony, érdekes dolog ez, hatalom meg minden

egyébként október 2.-án a népszavazáson válaszolni lehet egy kérdésre, miszerint

akarom-e, hogy az otthonomba a beleegyezésem nélkül mások beköltöztessenek megint másokat ?

a válaszom: NEM
süti beállítások módosítása