Virágot Algernonnak

2016/06/28. - írta: psm

Hát véget ért a magyar csapat tündöklése a foci eb-n, Király Gábor végre kimoshatja a mackó alsóját. Nem károgni akarok, tényleg összehasonlíthatatlanul jobb csapatként játszottunk.

Mindazonáltal ez a nagy nemzeti extázis nekem sok volt. Napról-napra millióval nőtt a magyar csapat rajongóinak és az m4 adások nézőinek a száma. A portugálok majdnem-elverése után az elvárások elvesztették a realitásukat; most legutóbb már azt olvastam, hogy Nagy Ádám Európa-bajnokságot akart nyerni. Persze, volt már ilyen, amikor a görögök - tökéletesen érdemtelenül - minden náluk jobb csapatot legyőzve nyertek. Azóta is minden antifocit játszó csapat ellen szoktam drukkolni. Kivéve, ha az a csapat magyar...

Ez a Storck-féle csapat ráadásul nem is játszott antifocit. Ettől függetlenül ennek a csapatnak a tagjai ugyanazok a falábú magyar játékosok, akik évek óta megkeserítik a magyar szurkolók életét. És láss csodát! Storck irányításával a falábú magyar játékosok focit játszottak. Nem csak úgy csináltak, hanem tényleg: igazi labdarúgás nevű sportot űztek nagy nyilvánosság előtt. De attól még nem lettek jobb focisták - szerintem. Ha - mondjuk - most Egervári Sándor/Pintér Attila/Csank János visszakapná a szövetségi kapitányi megbízást, a magyar csapat újra kikapna az észak-írektől, a játékosok újra össze-vissza futkorásznának a pályán, és mi is visszakapnánk az ismerős válogatottat.

Éppen ez a csoda, hogy a tehetségtelen focistáinkból ezt tudta kihozni egy olyan edző, aki tudta, hogy mit akar, és azt meg is tudta értetni a játékosokkal. Csodálkoztak az m4 "szakértői", hogy a cserék ugyanolyan jól helyt álltak. Hát persze, hiszen ezek a focisták eddig is egy szinten voltak, a Storck-féle varázslat is egyformán hatott rájuk. És itt jutott eszembe a Virágot Algernonnak regény/film: ebben ugyebár dilinyósok (bocsánat: csökkent értelműek) kapnak valamiféle szert, amitől varázsütésre normálissá válnak, ez a csoda tart valameddig, aztán szépen ismét dilinyósok lesznek. Van egy olyan félelmem, hogy a magyar válogatottal is valami hasonló fog történni - Storcktól függetlenül.

Címkék: Storck Euro2016
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszam.blog.hu/api/trackback/id/tr878847772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása