Eldöntött kérdés

2016/07/25. - írta: psm

Népszavazás lesz. És én mint felelősségteljes állampolgár elgondolkoztam, hogy igen vagy nem. Persze, tudom, van még harmadik lehetőségként a bojkott, és azt mondják, az is egyfajta szavazás, de mégis csak furcsa, hogy magukat demokratikusnak tartó pártok egy ilyen demokratikus intézmény mint a népszavazás bojkottálására szólítanak fel.

Tehát szavazhatok nemmel, ahogy azt a kormány kéri. Ez tűnik a legnyilvánvalóbb választásnak, hiszen épeszű ember nem akarhatja, hogy minden szempontból idegen népek elárasszák kis hazánkat. Próbálkoztak egyesek megmagyarázni, hogy nem is jönnének sokan, de Franciaországba vagy Belgiumba is csak tucatnyian jöttek először, aztán most mennyien vannak. Mások azzal érveltek, hogy az amerikaiak is bevándorlók voltak, sőt mi magyarok is, és hogy ez milyen jó. Jó persze, a bevándorlóknak, hiszen nézzük meg mi lett a "befogadókkal", hol vannak ma az indiánok vagy éppen az avarok. Szó volt még vérfrissítésről, népességfogyásról, munkaerőhiányról, de mindezek az érvek annyira sem hatottak, hogy a saját szavazóikat meggyőzzék.

Egyetlen érv maradt, ami viszont elég nyomós: a kormány az Unióból való kilépést készíti elő. Azt nagyon is valószínűnek tartom, hogy Orbán Viktor akár ki is vezetheti az országot az Unióból, és nagyon is lehetséges, hogy ez a népszavazás egy teszt, arra nézve, hogy mi magyarok mennyire tartjuk magunkénak az egységes európai gondolatot. Én az egységes Európát úgy képzelem el, mint egy nagy családot: együtt élünk, egy fedél alatt, közösen kell megszerveznünk, hogy ki takarít, ki vásárol be, ki megy először a fürdőszobába, mit nézünk a tévében. Amit Orbán Viktor elképzel, az pedig olyan, mintha a család minden tagja külön háztartásban élne, mindenki magának takarít, magának vásárol be, saját fürdőszobája és saját tévéje van. Ráadásul azok a családtagok, akiknek egy kicsit jobban megy, adnak pénzt a család csóróbb tagjainak. Akkor mégis szavazzak igennel?

És mi van, ha nem megyek el szavazni? Egyrészt Orbán Viktor nagyon sok ember véleményét tudja befolyásolni, másrészt az idegenektől való félelem nagyobb és közvetlenebb, mint az attól való félelem, hogy Magyarország kikerülve az Unióból elszigetelődik, esetleg újra Oroszország felé sodródik. Ezért bármit is állítsanak a népszavazás ellenzői, vagy bármiben is reménykedjenek, egészen biztos vagyok benne, hogy simán meglesz az 50%-os részvételi arány, és a nem szavazatok aránya pedig 90% felett lesz. Az igennel szavazók egy része is a kormány véleményére szavaz igennel, csak eltéveszti, hogy az igen az most a nem. Amennyiben az ellenzéki pártok hirtelen a népszavazáson való részvételre és az igenre szavazásra kezdenének buzdítani, akkor a nemek aránya mondjuk lecsökkenhetne 60-70%-ra, viszont lényegesen nagyobb részvétel mellett. Tehát a népszavazás mindenképpen érvényes és eredményes lesz.

Mindazonáltal arra jutottam, hogy nincs jó választás. Orbán Viktor ezzel a népszavazással valószínűleg az ellenzéki pártoknak akart csapdát állítani, de valójában minden magyar választót csőbe húzott. Könnyen lehet, hogy ez a népszavazásos győzelem lesz a Fidesz bukásának kezdete: ha előre nem is látjuk a csapdát, utólag csak észrevesszük, hogy a csőben vagyunk. Addig is javaslom a nyelvészeknek, hogy a kiegészítendő és az eldöntendő kérdés mellé a megkérdezettek becsapására szolgáló kérdés megnevezésére vezessék be az eldöntött kérdés fogalmát. Mert ez az.

254 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszam.blog.hu/api/trackback/id/tr128912356

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lómai Unió 2016.07.26. 19:05:31

Tudta? A vízvezetéket, csatolnázást, utakat, öntözést, gyógyászatot, oktatást, bolt, népfüldőket, közbiztonságot és a békét a lómaiak adták önnek!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desw 2016.07.26. 10:30:42

"Én az egységes Európát úgy képzelem el, mint egy nagy családot: együtt élünk, egy fedél alatt, közösen kell megszerveznünk, hogy ki takarít..."

Itt a lényeg! Most apád rádparancsolt, hogy tetszik vagy sem, de te fogsz takarítani a trehány és szándékosan és folymatosan óriási kupit csináló tesód után. Egy idő után fellázadnál, nem?

A békéhez közös megegyezés kell. Ez ma nincs Európában. A németek csinálták a kupit (meghívó a "menekülteknek"), aztán a takarítást (kvóta) meg részben áttolnák másokra.

"Mindazonáltal arra jutottam, hogy nincs jó választás."

De van! A kérdés az lesz, hogy akarsz-e menekülteket? Ennyi!

dadddd 2016.07.26. 10:40:32

Szerintem kérdés első fele sokkal lényegesebb ebben:
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa..."

Nemhogy ezt, de semmi mást sem.

ostvan2 2016.07.26. 10:50:11

Az Uniós támogatást is az országgyűlés hozzájárulása nélkül kapjuk!
Ha elfogadjuk a jót (sőt követeljük), de tiltakozunk a kötelezettségek ellen, az tiszta cigánytempó (a cigány fogalom itt, nálam, az életformára és nem a barnább embercsoportra vonatkozik!)

midnight coder 2016.07.26. 10:52:33

"Azt nagyon is valószínűnek tartom, hogy Orbán Viktor akár ki is vezetheti az országot az Unióból"

Teljesen valószínűtlen. Senkinek sem az érdeke. A BRExit a briteknek az érdeke volt - bár pár lábujjra ott is ráléptek vele, és azok elég hangosan ordítottak is. Ettől a britek 10 év múlva valószínűleg jobban fognak majd élni mint bárki itt az EU-ban, ami ha maradnak nem lett volna igaz.

Az EU egy süllyedő hajó, de amíg létezik, nekünk nem nagyon van más választásunk mint rajta maradni, mert a mi gazdaságunk nagy részét az ide települt multik jelentik. Ha ők távoznának - márpedig ez esetben ez történne - akkor mi lehúzhatnánk a rolót. És ezt Viktorék is pontosan tudják.

"Én az egységes Európát úgy képzelem el, mint egy nagy családot: együtt élünk, egy fedél alatt, közösen kell megszerveznünk, hogy ki takarít, ki vásárol be, ki megy először a fürdőszobába, mit nézünk a tévében."

Nem. Ilyen alakulat volt a Szovjetunió, ilyen alakulat volt az USA. Igen, ez valóban hatékonyabb lenne, de ilyen itt soha nem lesz. Ehhez közös nyelv, közös gazdaság kellene, ebbe pedig a tagországok soha nem mennének bele.
A közös nyelvbe senki, a közös gazdaságba pedig a gazdag országok. Nekik pont az az EU jó, ami most van: a beáramló képzett fiatalok pótolják az öregedő népességet (és a képzés költségét a csóró donor országok állják), a vacakabb melókat amire odahaza nem találnak embert le lehet ide passzolni ócsóért - annyira nem olcsó mint Vietnam vagy India, vagy Kína egyes területei, viszont közelebb van, és képzettebbek a melósok. Szóval, ez nem az Európai Egyesült Államok. Cserébe viszont az egyes országoknak van némi önrendelkezési joga.

midnight coder 2016.07.26. 10:57:36

@ostvan2: Az EU nem az USA. Az EU arról szól, hogy minden állam harcol az érdekeiért. Ami két következménnyel jár: egyrészt marha lassúak a döntési mechanizmusai, másrészt az aki nem harcol, megszívja.

n3spr3ss0 2016.07.26. 10:57:53

Én biztosan nem megyek erre a szavazásra.

n3spr3ss0 2016.07.26. 10:59:16

@ostvan2: Leszel te még "libsi-bolsi".

dadddd 2016.07.26. 11:01:32

@n3spr3ss0: Szóval kivennéd a döntés jogát az Országgyűlés kezéből?

jandera 2016.07.26. 11:03:16

@midnight coder: Orbán legújabb beszédét, több blogon a hozzászólásokat olvasva arra jutottam, hogy:
A Nyugat a szakadék szélén áll! De mi előttük járunk egy lépéssel...

dadddd 2016.07.26. 11:03:32

@ostvan2: "Az Uniós támogatást is az országgyűlés hozzájárulása nélkül kapjuk! "

De lehetőségünk lenne nem elfogadni. (Bár elég hülye ötlet volna.)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.07.26. 11:03:42

@n3spr3ss0: jó, majd leszünk kurva sokan ne félj akik meg elmegyünk.

Neo07 2016.07.26. 11:10:27

Legitimáció, erős felhatalmazás kell a kormánynak az ellenkezéshez, ezért kell a a szavazás.Azt hiszed, eddig nem tiltakoztunk brüsszelben? Dehogyisnem, csak nem hallgattak ránk. Ezért kell a szavazás, hogy vegyék észre ott magukat brüsszelben.

Csőbe akkor húzta be magát az unió, amikor az arab tavaszt kirobbantották. Libiában káoszt csináltak, Szíriában úgyszintén (állítólag a háború előtt Sziria volt az egyik legbiztonságosabb ország a közbiztonságot tekintve).

Nem lehet mindenkit befogadni, nem jöhet ide a világ összes nyomorgója, egymilliárd embert nem tud befogadni Európa, ennek még az egy százaléka is sok.

A hasonlatod ott sántít, hogy ez a gazdaságra nem érvényes. Egy családon belül nincs öldöklő verseny ugyebár...

metal · http://electric.blog.hu 2016.07.26. 11:18:43

Nem értem a (magát annak mondó) demokratikus ellenzéket. Tisztán látszik, hogy ez az a kérdés, helyzet, amiből jól nem tudnak kijönni. Két választásuk van, hatalmasat buknak, vagy nullszaldó közelire mentik a helyzetet. Erre ők mit csinálnak? Beleállnak a baromságba, és teljes gázzal rohannak a teljes bukás felé.

metal · http://electric.blog.hu 2016.07.26. 11:21:14

Amúgy az EU-ból való kilépésről annyit, hogy az a veszély valóban fenn áll, hogy ha egy sikeres, eredményes népszavazás után az EU mégis ránk erőlteti a kvótát, akkor csak egy hülye kell, aki kiírja a kilépésről szóló népszavazást, és az meg lesz szavazva simán. De ez Orbánnak nem érdeke, nem hiszem, hogy ők kiírnák, esetleg Jobbik húzhatna egy ilyet.

dadddd 2016.07.26. 11:23:16

@metal: Csak annyit kellene tenniük, hogy ők is támogatják a "nem"-et, Onnantól kezdve Orbán nem sajátíthatná ki az eredményt.

Az más kérdés, hogy aki tényleg hisz a demokráciában, hogy vehetné el az Országgyűléstől a jogait...

Neo07 2016.07.26. 11:26:50

@metal: Pont ezért nem lehet hinni, bízni a szélsőlib hazaáruló pártokban. Ezért fog '18-ban is kétharmaddal nyerni a Fidesz... (Pedig van nekik is sok hülye húzásuk...)

Neo07 2016.07.26. 11:31:42

@metal: Az EU magától szét fog esni, nem sok idő hiányzik már. Gazdasági válság: az euróövezet óriási bajai, politikai válságok mindenfelé (Spanyolország, Olaszország stb) , a migránsválság mindennek katalizátora lesz.

paragrafus 2016.07.26. 11:44:41

....."És én mint felelősségteljes állampolgár elgondolkoztam, hogy igen vagy nem. Persze, tudom, van még harmadik lehetőségként a bojkott"....

Nos, én tudok egy negyedik lehetőséget is:
elmennek szavazni a polgárok és (tudatosan) érvénytelen szavazatot adnak le.

flort 2016.07.26. 11:46:04

@dadddd: már kétszer is leírtad, de az országgyűlésnek miféle jogára gondolsz?

dadddd 2016.07.26. 11:52:30

@flort: Hogy elfogadhasson vagy visszautasíthasson egy külső szabályt, törvényt, rendelkezést, stb.. Ha ez nincs, meg is lehet szüntetni.

inkábbkeddenvásárolj 2016.07.26. 11:56:44

@desw: De van! A kérdés az lesz, hogy akarsz-e menekülteket? Ennyi!

Kurvára nem ez a kérdés. Ilyen kérdés értelmetlen: SENKI nem akar menekülteket. Még aki nem ellenzi, hogy befogadjunk belőlük, az se AKARJA őket. Ennyi.

midnight coder 2016.07.26. 12:00:19

@metal: Nem áll fenn. Ha ma tartanának egy népszavazást idehaza az EU-ból való kilépésről, szinte mindenki megvétózná. Mi nem vagyunk Nagy Britannia, akinek van saját gazdasága. Nekünk ami gazdaságunk volt, azt is szétlopták a gengszterváltás alatt, azóta pedig minden kormány ellenségnek tekinti a hazai vállalkozásokat, kivéve a saját támogatóit. Mi a multik nélkül éhen halnánk.

Az más kérdés, hogy fel kell készülnünk arra az időre is, amikor már nem lesz EU.

inkábbkeddenvásárolj 2016.07.26. 12:00:47

Van egy olyan dolog, hogy alacsonyabb rendű jogszabály nem írhatja felül a magasabb rendűt. Ha nem tetszik egy miniszternek, hogy rendelettel nem írhat felül egy törvényt, akkor ne legyen miniszter.
Ha nem tetszik nekünk, hogy az EU parlamentjének nem dirigálhat az egyes ország törvényhozása, akkor ne lépjük be. Nem volt titok, hogy milyen az EU tövényhozási mechanizmusa, vagy egyeseknek ez csak most esett le? Esetleg csak azért most, mert a zsetont előbb zsebre kellett vágni?

Scagnetti 2016.07.26. 12:02:00

"egészen biztos vagyok benne, hogy simán meglesz az 50%-os részvételi arány, és a nem szavazatok aránya pedig 90% felett lesz. "

Egyáltalán nem biztos, hogy meglesz az 50%-os részvételi arány, de a nem szavazatok aránya valószínűleg tényleg 90% körül lesz.

midnight coder 2016.07.26. 12:02:48

@metal: "Nem értem a (magát annak mondó) demokratikus ellenzéket."

Pedig igen egyszerű. Az ő pici agyacskájukban csak egy NOT logika létezik. Ha valamire Orbán nemet mond, ők igent mondanak. Ha valamire igent mond, arra ők nemet mondanak.

Ezért Orbánnak elég néhány elég egyértelmű helyzetben jót válaszolnia ahhoz, hogy a mindenkori demokratikus ellenzék komplett hülyét csináljon magából. A migránskérdés is ilyen.

midnight coder 2016.07.26. 12:04:14

@inkábbkeddenvásárolj: Az EU-ban mindenki a saját érdekeit védi. Aki nem, megszívja. Orbánnak - és általában a migránskérdésben nem agyament erőknek - a magyar népszavazás csak egy erős érv.

dadddd 2016.07.26. 12:05:47

@inkábbkeddenvásárolj: Az a Szovjetunió volt.

A migránsügy nem szerepel az uniós szerződésben.

dr. mesterséges színezék 2016.07.26. 12:10:19

Nem, nem csak a szavazókat: az ellenzéket is, sőt Brüsszelt is.
Már az óvodások is fújják a homokozóban, hogy Orbán Viktor számára a valakivel/valamivel szemben állás a lételem.
Erre mit kezdenek vele, ráhagyják, elveszik a játékát? Frászt, leállnak vele perlekedni a kerítés mellett.

Brüsszelben ez azért hülyeség, mert vagy úgyis a zseton diktál, és akkor felesleges nyilatkozatokkal a szájkarata által erősíteni, vagy nem a zseton diktál, és akkor Brüsszel számára arcvesztés (ilyentől Vikinek a kemény magon belül nem kell tartania, őt bármelyik arcával megjelenve csípik), ha "nem azt kell nézni, amit mondana, hanem amit tesznek".

Idehaza meg azért hülyeség beleállni a cirkuszba, mert aki ebben Orbánnal opponál, az a megszólalás pillanatában veszített. Nem csak azért, mert utáljuk a pirézeket (erre hivatkozni egyébként kényelmes álláspont), hanem mert ha valahol, itt aztán köztudott, hogy milyen az, ha egy integrációs kísérlet kudarcba fullad (aztán megy a szar tologatása, hogy kinek a hibájából), és mérsékelt az újabb kísérletre önként jelentkezők száma - magamat sem sorolom közéjük.

Orbán csupa adut kapott az osztáskor, és akinek nincs annyi esze, hogy kettőérd bedobja, hanem még kontrázni is kezd, az sültbolond.

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 12:10:44

Amíg itt megy a napi kötelező orbánfika, odakint a tennivágyó cimbik sem pihennek:

index.hu/kulfold/2016/07/26/franciaorszag_rouen_tuszejtes/

DFK 2016.07.26. 12:12:10

@inkábbkeddenvásárolj: A belépéskor (és egészen eddig) Brüsszel nemzeti hatáskörnek tartotta a migrációt. Miért ne ragaszkodhatnánk a kezdeti feltételekhez?
Az nem megy, hogy ha a nagy országok érdeke úgy kívánja, akkor valami EUs hatáskör, ha meg úgy, akkor nem.

zizi77 2016.07.26. 12:14:26

@inkábbkeddenvásárolj: csakhogy valamit lobogtatni kell Brüsszelben, hogy látjátok, nem akarja a nép. Amelyik párt az országgyűlésben megszavazná a betelepítést, az politikai öngyilkosságot követne el. Ezért van besz@rva az ellenzék, mert csőbe van húzva.
Viszont azért ez nem biankó szavazás, nem lehet másra ráhúzni, ugyanis a szöveg teljesen világos.

DFK 2016.07.26. 12:15:45

Amúgy ne Orbán húzta csőbe az ellenzéket, hanem az ellenzék magát. adott egy kérdés, amire csak egy helyes válasz van és azt pont orbán mondta ki. Erre vadul elkezdik mondani at ellenkezőjét, lehetetlen helyzetbe hazudozva magukat (álprobléma, nincs köztük terrorista, mind menekült, agysebészek és atomfizikusok, a béke vallása, stb). A napi események cáfolják meg őket.

zizi77 2016.07.26. 12:24:20

@DFK: az ellenzék nem helyezkedhet Brüsszelel szemben, mert ez az egyetlen dolog, ami miatt még kitart mellettük az a pár szavazó. Csakhogy ebben a kérdésben számukra nincsen jó válasz.

dr. mesterséges színezék 2016.07.26. 12:28:10

@zizi77: "csakhogy valamit lobogtatni kell Brüsszelben, hogy látjátok, nem akarja a népcsakhogy valamit lobogtatni kell Brüsszelben, hogy látjátok, nem akarja a nép"

Nem kell lobogtatni semmit, ahogy akkor sem kell lobogtatni, amikor eus direktívát sértő törvényt fogadnak el, vagy a cimborák lopják szét a zsét, és vagy kiszúrja Brüsszel, vagy nem, és ha belepofázik, vastagon leszarják addig, és az után is, hogy jogi útra terelődik az ügy.

Viktornak piszok jó lesz, hogy valahányszor a maffiagépezete miatt kukoricára térdepeltetik az országot, a királyi tévék és rádiók nyomathatják, hogy a kukoricára térdeplés valójában azért történt, mert ők meghallgatták a zembereket.

dadddd 2016.07.26. 12:36:15

@dr. mesterseges szinezek: Szerintem azt a kérdést nyugodtan le lehet választani a Fidesz itthoni felháborító működéséről. Csak a kérdés a lényeg.

Azért Brüsszelt sem kell félteni. A népszavazást utálják a legjobban.

inkábbkeddenvásárolj 2016.07.26. 12:38:26

@dadddd: A migránsügy nem szerepel az uniós szerződésben.

Semmilyen ÜGY nem szerepel benne. Döntéshozási mechanizmus szerepel benne, amit minden ügyben követni kell, mindegy, hogy új ügy vagy régi, tetszik neked vagy sem.

inkábbkeddenvásárolj 2016.07.26. 12:40:27

@DFK: Hát pedig kb úgy megy, hogy az erősebb kutya baszik. Jó igen tudom, a gyengébb is, csakhát ugye azért a pozíció nem teljesen mindegy (már baszáskor).

n3spr3ss0 2016.07.26. 12:42:50

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Oszt mire mész vele,senkit semmire nem kötelez ez a felesleges pénzkidobás.Csak még jobban lejáratjátok magatokat.

dr. mesterséges színezék 2016.07.26. 12:46:31

@dadddd: Francokat lehet. Újra van csomagolva a "politikai termék".

A Fidesz az örökkön hivatkozott kétharmadával 6 éve folyamatosan, szemrebbenés nélkül azt tesz, amit akar, a szó legszorosabb értelmében. 3 alkalom volt, amikor elkezdte érdekelni, hogy mit akarnak a zemberek: a netadó, a vasárnapi boltzár és a KLIK. Mindhárom esetben kifejezett és tartós tiltakozás után kezdte el érdekelni a zemberek véleménye (és az oktatással kapcsolatban még mindig csak addig volt hajlandó elmeni, hogy tűzszünet álljon be).
Az őszi népszavazást annak beállítani, hogy kell nekik a "nép szava" ahhoz, hogy bármit lépjennek bárhol, szemenszedett naivitás.

hidroponi 2016.07.26. 12:46:46

az ellenzeknek kell csinalni egy nepszavazast, az ingyensor es az orokelet kerdeseben..ha a fidesz nem tamogatja akkor egy szar geci, hazaarulo mint az elnokuk..

Reszelő Aladár 2016.07.26. 12:52:01

Sajnos a szavazásig még sok merényletnek leszünk tanúi, csak az elmúlt 2 hétben lassan 100 áldozata lesz a "menekültek" berendezkedésének. Alighanem minden sérült +2000 és minden halott +10000 szavazó a nemek oldalán, ha pedig itthon is megtörténne egy ilyen (ne történjen), akkor egy 10x szorzót be lehet még építeni.

Az EU-ból való kilépés pedig a legostobább riogatás. Egy ország volt a EU tagok közül, akiknél mindig is kérdés volt a kiválás/maradás: ez az Egyesült Királyság. Most meglépték, de hogy hogyan azt még nem tudni.
Amúgy ez egy olyan kérdés, amit nem az emberek fognak eldönteni, hanem a gazdaság szereplői, ők meg maradni akarnak majd. Magtartják a szabványokat és a közös jogszabályok java részét. Eurójuk nincs, nem is akartak, és Schengennek sem tagjai, bár ez egy szigetországnál annyira nem húsbavágó.
Közbeszerzésnél majd a sajátot támogatják, és kevesebb munkavállalót engednek majd be az EU-ból. Kevesebb lesz majd a mosogató. A kvailifikáltak úgyis mehetnek majd, de csak meghívóval és nem szerencsét próbálni.

Az EU támogatásról meg annyit, hogy azt nem a két szép szemünkért kapjuk, és pláne nem a csórók iránti riszpektből. A csatlakozással eltöröltük a vámokat mennyiségi korlátozásokat, és szabad utat adtunk a nyugati tőkének a magyar tőkeszegény, kevésbé hatékony versenytársakkal szemben. Beengettük a F1-et a gokárt mezőnybe. Cserébe fizet az EU valami kompenzációt, amivel elvileg fel lehet hozni a gazdaságunkat az ő szintjükre.
A támogatás a GDP kb 4%-a... Értéke annyi mint egy 4%-os béremelésnek. Az igaz, hogy ebből fejlesztünk. Mert csak erre lehet elkölteni. A többi 100% megy nyugdíjakra, közalkalmazottak fizetésére, hadserere egyebekre.

Hogy Orbán Viktor nemet mondana erre a 4%-ra? Nem hinném. Legalábbis jelenleg nem. Ha majd a következő ciklusban kifutnak a kohéziós pénzek, esetleg a gazdag országok megvágánák a keretet, akkor el lehet gondolkozni rajta. Ha esetleg annyira rosszra fogdulna a helyzet (ne fordulon), hogy már sokkal többe lenne maradni mint menni, akkor viszont egy felelős vezetőnek kötelessége lesz elgondolkodni ezen. Te sem maradnál egy olyan klub tagja, ami többe került mint amit hoz.
Amúgy az Euró belengetése pont hogy nem a kifelé irányát mutatja...

dadddd 2016.07.26. 12:52:03

@dr. mesterseges szinezek: Ebben igazad van, de én hiszek abban, hogy ha megkérdeznek, akkor élnem kell a válaszadás lehetőségévél, és ha már élek vele, biztosan nem mondhatok igent.

morpho 2016.07.26. 12:53:29

@DFK:
A napi események cáfolják meg őket.

Például melyikre gondolsz, Magyar példát légyszíves, a népszavazást Magyarországon rendezik a magyar szavazóknak.

dr. mesterséges színezék 2016.07.26. 12:53:51

@inkábbkeddenvásárolj: "Van egy olyan dolog, hogy alacsonyabb rendű jogszabály nem írhatja felül a magasabb rendűt. "

A zömében jogász végzettségű ifjakból álló I. Orbán-féle kormányban felülírhatta. A többi jogász kikérte magának, hogy ilyen nincs, Viktorék pedig közölték, hogy mégis van.
Kétharmaddal belföldön erre nincsenek rászorulva, csak ezért nem láttunk azóta ilyet.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 12:54:58

Abban igazad van, hogy a választás mindösszesen az ellenzék csőbe húzásásról szól.

De egyben megmutatja azt is, hogy a ballibek nem tudják semmiben képviselni a többségi akaratot, és nem is akarják.
Pusztán és kizárólag a globális multik és pénzemberek érdekeit (pl Soros) védik, és akaratát képviselik mindhalálig.

Akár úgy is, ha önmaguk, és a nemzet alatt vágják a fát, ha ne adj isten ők győznek.

dr. mesterséges színezék 2016.07.26. 12:57:29

@dadddd: Ez érvényes álláspont.

De nem érvénytelen az se, hogy "manipuláljátok a kurva anyátokat!"

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 12:59:06

@dr. mesterseges szinezek:

Az általad említett példák (Netadó, Boltzár, Klikk felszámolása) éppen azt mutatja, hogy a Fidesz bármikor képes az általuk tervezett és meghozott törvényeket, a népakaratnak megfleelően felülírni.

Szerintem ez így normális.

Viszont te tudsz akárcsak egy esetet, mikor a baloldal a népakarat okán felülírta az akaratát ?
Vizitdíj, 13. havi eltörlése, migránsok ???
Nem volt ilyen.
Azért nem volt ilyen, mert a ballibek leszarják a népakaratot magasról.
Előre meg van írva számukra, kik a törvényeik kedvezményezettjei, és mit kell ráerőszakolni a népre.

DFK 2016.07.26. 13:00:45

@morpho: örülj te hülye, hogy még nem itt késel/gázol/robbant/lövöldöz a kedves muszlim. De látszik, hogy ahol tömegével megjelennek, ott a terror is megjelenik. Pont ezért nem akarunk adott esetben több tízezer muszlim migrábnst az országba. Persze, ha az ilyesféle balosokaon múlna, akkor megtapasztalhatbnánk mi is a közvetlen félelmet a terrortól.
Ami Franciországban és Németországban zajlik, az egyértelműen cáfol minden liberális és balos blablát a migrációról.

DFK 2016.07.26. 13:02:48

@Reszelő Aladár: így van, de mint tudjuk ez egy rohadt fasiszta vélemény csupán.

dadddd 2016.07.26. 13:03:54

@dr. mesterseges szinezek: Mindenki manipulál. A kormány, Brüsszel, az ellenzék, a média saját színe szerint. Még az Europol is, amikor "több száz" potenciális terroristáról beszélnek milliós népvándorlás idején.

Tizenötmillió Magyarok 2016.07.26. 13:14:48

"Én az egységes Európát úgy képzelem el, mint egy nagy családot: együtt élünk, egy fedél alatt, közösen kell megszerveznünk, hogy ki takarít, ki vásárol be, ki megy először a fürdőszobába, mit nézünk a tévében. "

Az Europai libsik viszont olyan családmodellt képzelnek el, hogy a lakásod minden szobájába beköltöztetnek néhany állig felfegyverzett arabot, akiket köteles vagy eltartani. És ök bármikor kedvük szerint megölhetnek, megerőszalkolhatnak.
És ha ez ellen szólni mersz, akkor fasisztanácitömeggyillkosholokausztagadórasszista vagy.

Az a véleményem, hogy ennél a családmodellnél, bármelyik családmodell jobb.

morpho 2016.07.26. 13:21:19

@DFK:
Ilyen alapon akkor arról is szavazhatnánk, hogy ne végezzenek kísérleti atomrobbantásokat Magyarországon. Baromi veszélyes és még a sugárzás is megjelenik. Igaz, hogy nem akarja senki, de ez tök mindegy. Ha a fidesz azt mondja, akkor te elmennél szavazni bármiről. Amúgy Brüsszelből meg magasról szarnak a magyar népszavazásra, de ez sem zavar senkit. Ez belpol cucc, te meg itt propagálod a hülyeséget. Ha ettől jobban alszol, akkor hajrá!

morpho 2016.07.26. 13:24:15

@Tizenötmillió Magyarok:
"Az Europai libsik viszont olyan családmodellt képzelnek el, hogy a lakásod minden szobájába beköltöztetnek néhany állig felfegyverzett arabot, akiket köteles vagy eltartani. És ök bármikor kedvük szerint megölhetnek, megerőszalkolhatnak.2

Na az ilyen nettó hazudozások fűtik a hülyeséget, meg Orbán hatalmát. Közben a kórházi vírusokba évente 3 ezer ember hal meg, akinek nem kéne, de ez leszarós. A lényeg az iszlám veszély, ami meg nincs. Fasza!

Szelid sunmalac 2016.07.26. 13:28:31

@desw: Ez mekkora demagog csusztatas! Ebben a csaladban ugyanis nincs apa, hanem csak apak es anyak vannak, akiknek MINDNEK uganakkora szava van, a legkisebb notol a legerosebb ferfiig. Csak ezt ti valahogy mindig kurvara elfelejtitek

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 13:31:31

@morpho:

Akkor nézzük az igazságot.

A Németek 19 milliárd Eurót fizetnek a msuzlimok integrálására.
Eközben 50 azaz ötven darab dolgozik mindösszesen a másfél-millióból.
Plussz bónusz a heti több terrorista merénylet, és lányaik, és feleségiak megerőszakolása.

Miért is lenne ez jó nekünk ? Miért kéne ezt az utat követni ?
Sok pénzünk van, amit elbaszhatunk az integrációjukra (ami eddig sehol nem sikerült) ?
Túl kevés a szakképzetlen munkanélküli az országban (a cigányainkkal se boldogulunk)?
A lányod és fleeséged még kevesebbet legyen a nyílt utcán, hogy nehgy megerőszakolják ?

Egyébként tényleg.. A Cigányainkat miért nem osztjuk szét az EU-ba ?
Miért csak a menekülteket ?

Kalmár 2016.07.26. 13:32:10

Milyen feltűnő, hogy az EU-ból való kilépés teóriát erőltetik a balosok!
Ha valaki kritizál egy rendszert és változásokat javasol, az nem a megszüntetésről beszél.
Európát akar, de nagyon másképpen!
A kérdés pedig nagyon is fontos! Még most is vita van azon, hogy ez az ellenőrizetlen, más kultúrájú migráció hasznos e vagy káros.
(nehogy valaki 56-tal jöjjön mert szétröhögöm)

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 13:35:11

@midnight coder:

Senki nem akar az Unióból kilépni A Németektől keletre, ez csak egy idétlen ballib mantra.
Ha valami miatt felbomlik az Unió, és kilépnek páran, akkor Nyugat és Észak -Európában érdemes keresni a következő kilépőt.

A Keleti blokk addig marad, amíg a Németek fizetnek.
Cserébe ők az EU-s támogatás 50%-át a cégeiken keresztül hazalapátolják (a szocik alatt 90% volt a hazalapátolt összeg).

DFK 2016.07.26. 13:39:15

@morpho: Az atomrobbantásos példa abban sántít, hogy azt tényleg senki sem akarja, míg migránst osztogatni nagyon is szeretnének egyesek.

morpho 2016.07.26. 13:40:23

@Ballib cenzúrázók réme 15:

Ja, hogy te ilyen rasszista takony vagy. Akkor téged nem is a kérdés lényege foglalkoztat.

Kalmár 2016.07.26. 13:40:41

@morpho: Ezt a kórház dolgot ne erőltesd. Nem értesz hozzá.
Magyarországon 2012 után tértek át a kötelező adatkérésre, illetve olyan dolgokat is vizsgáltak, amiket előtte nem, ezért hirtelen kiugróak lettek a számok (2,5-szörösére nőttek a fertőzések), az ok viszont módszertani, és inkább örülnünk kell, hogy már kötelező jelenteni, és az adatok nem hasonlíthatóak össze a korábbiakkal, se a nemzetközivel ­ szintén módszertani problémák miatt.
Nálunk szigorúbb a rendszer, mint Ausztriában pl.

DFK 2016.07.26. 13:41:04

@morpho: Nincs iszlám veszély, baszod? Akkor ma mi a f@sz történt Franciaországban?

morpho 2016.07.26. 13:41:49

@DFK:
Hogyne. Szerintem meg gyártottak egy mondvacsinált problémát, csak azért, hogy a fidesz rendezhessen egy kamu népszavazást, miközben Magyarországra még azok sem akarnak jönni, akiket az EU ide akar küldeni. Hagyjál már, komolytalan az egész!

Aranyi Gábor 2016.07.26. 13:42:12

Nem tudom, mi a frank az a psm - a pms-t tudom -, de abban közös a két dolog, h..... izé.. vérzésbe torkolló görcsökkel jár... EZ a magát felelős MAGYAR állampolgárnak hazudó büdösglobálkufárbérenc se nem felelős, se nem magyar, és sztem állampolgárságból is legalább kettő van neki. Vissza kéne hozni a Rákosi-korszakot - egyszerűen bevágni Recskre ezt a sok ballibbant getziputtonyt, oszt ott recskezzenek/kázzanak, ne a közéletben! Lassan már naponta gyilkolnak a szeeeegény szír-sz@r (AFGÁN, paki, haiti, Sri Lanka-i, szudáni) 1-2-3. degenerációs menekü... MIGRÁNSOK. Nem kéne teleszülni a fekaszaraboknak Afrikát meg a Közel-Keletet, mindjárt több jutna mindenre. Szíria még kulturált hely volt a Tavasz előtt, mégis, ha az ő ütemükben szaporodunk, ma 90 azaz KILENCVENmilliós magyarság veszélyeztetné a világbékét... EGYMILLIÁRD getziputtony él kvára rosszul a világon, csak Nigériában 400 milliónyian lesznek 2050-re. Ha ez mind elindul - és hova máshova menne? - minden EU-s állampolgárnak egy másik nyomorultat is el kéne tartani "onnan", miközben már a saját nyugdíjára se elég, amit keres. Értem én, Kalergi-terv meg fehér fajirtás, h. ne legyen (még egy) holokauszt. De akkor ezt kéne mondani. Ja, hogy a becsületes zsidó olyan, mint az ufóyeti... Többen látni vélték..

morpho 2016.07.26. 13:45:37

@Kalmár:
Világos egy egy módszertani probléma, csak a barátom, aki fél éve halt bele egy módszertani kórházi vírusba a Kútvölgyiben kurvára hiányzik. Jókat beszélgettünk a módszertanról. Tehát ha jól értem a probléma nem létezik, leszarós, szavazzunk a Magyarországon nem létező migránsproblémáról. Ok, szavazzunk!

morpho 2016.07.26. 13:46:44

@DFK:
Még nem tudni, hogy pontosan mi történt Franciaországban...érted amit írtál? Franciaországban...Ízlelgesd kicsit a szót. Franciaország. Fővárosa Budapest!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 13:47:38

"Orbán Viktor akár ki is vezetheti az országot az Unióból"

Minek tenné ezt?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 13:48:10

"minden magyar választót csőbe húzott"

Nem, csak a ballib pártokat.

Tizenötmillió Magyarok 2016.07.26. 13:48:29

@midnight coder: "Az ő pici agyacskájukban csak egy NOT logika létezik. Ha valamire Orbán nemet mond, ők igent mondanak. "

Egy blogon irta valaki, hogy Orbán Viktor egy csapásra elintézhetné az egész ellenzéket az országban.
Elég lenne csak egy sajtótájékoztatón bejelentenie, hogy holnaptól MEGTÍLTJA AZ ÖNGYILKOSÁGOT. Másnap az egész balliberális ellenzék tömeges öngyilkoságot követne el parlament elött, és minden hívűket felszólítanák erre. Így tiltakozva az orbánrezsim ujabb antidemokratikus, fékek, és ellensúllyok nélküli, diktatorikus intézkedése ellen.

Nagy szerencséjük van, hogy Orbán Viktor van annyira úriember, hogy nem él vissza ezzel a lehetőséggel, pedig biztos oríási a kísértés.

Szelid sunmalac 2016.07.26. 13:53:29

@Kalmár: Az bazdmeg...modszertan. Epp a multkor hallottam az osztrakokat beszelgetni, hogy "baszki, magyarorszagon menniyvel jobb a betegelatas, raadasul most mar nemcsak a kovetelmenyek es teljesitesuk magasabb, de meg a modszertanuk is jobb! Menjunk mar oda lakni!"....

Neked segitenek, vagy magadtol vagy ennyire hulye?

igazi hős 2016.07.26. 13:57:18

"egészen biztos vagyok benne, hogy simán meglesz az 50%-os részvételi arány" Nézzük meg az eddigi részvételi számokat és látszik, hogy csak akkor lesz meg, ha elég sok ellenző is elmegy. Van 40%, aki az ogy. választásokra sem megy el, a maradék egy része tudja, hogy ócska manipuláció az egész, ezért nem megy el.
Pont azért emelték meg Orbánék az érvényességi küszöböt, nehogy érvényes népszavazást lehessen csinálni.

Tizenötmillió Magyarok 2016.07.26. 13:58:35

@morpho: " Hogyne. Szerintem meg gyártottak egy mondvacsinált problémát, csak azért, hogy a fidesz rendezhessen egy kamu népszavazást, miközben Magyarországra "

Mostmár szó szerint mindennap van Európában, egy iszlamista terrorcselekmény, és te még mindig mondvacsinált állproblémáról beszélsz.

Értjük persze, hogy nem gondolod komolyan csak durcás, toporzékoló kisgyerekként hajtógatód hogy :"AKKOR SEM, AKKOR SEM, AKKOR SEM, AKKOR SEM "

igazi hős 2016.07.26. 14:03:18

@Neo07: "állítólag a háború előtt Sziria volt az egyik legbiztonságosabb ország a közbiztonságot tekintve" De hidd el, Oroszország és hamarosan Törökország sokkal biztonságosabb lesz - mármint azoknak, akik behódolnak az uralkodónak.
A Kádár-rendszerben is sokkal nagyobb volt a közbiztonság, mint most...

Kalmár 2016.07.26. 14:04:59

@Szelid sunmalac:
Ahová te jársz, ott ez nem igaz. A pszichiátria sokkal fejlettebb.....
Látom egy szót se értettél.
No, nem baj.

Kalmár 2016.07.26. 14:07:54

@igazi hős: A Kádár rendszer és a mai közbiztonság hasonlat sántít Szíriát tekintve.
Ott sokkal nagyobb a kontraszt.
Nézz meg egy pár előtte-utána képet mondjuk Aleppo városáról.

Szelid sunmalac 2016.07.26. 14:09:37

@Kalmár: No, most aztan szepen kifjtetted a dolgot. Tehat en nem ertem, de te nagyvonaluan eltekintesz a vitatol, es inkabb annyiban hagyod a dolgot. Mondd csak, ez be szokott jonni? Marmint te tenyleg elhiszed, hogy ez egy "nyeres" taktika? Mert a gyerekem csinalta ezt 6 evesen. "Te ezt ugysem erted....". De o fejlodokepes, te meg felnottkent sem jutottal el erre a szintre.

morpho 2016.07.26. 14:19:37

@Tizenötmillió Magyarok:
Miért nem fejezted be a mondatot pubi? Akkor már nem áll meg a csúsztatás? Fejezzük be együtt jó!
".... miközben Magyarországra még azok sem akarnak jönni, akiket az EU ide akar küldeni."
Szédületes, ahogy hazudoztok, meg csúsztattok. Néhol megmosolyogtató amúgy.

DFK 2016.07.26. 14:23:20

@morpho:De, lehet tudni: ISIS-es terror történt. Igen, és azért lesz a népszavazás, hogy itt ilyen ne legyen. Legyen már vége a retardált PC-nek, mert azzal nem lehet megvédeni a sajátjainkat.

Arcade Macho 2016.07.26. 14:25:10

"Egyetlen érv maradt, ami viszont elég nyomós: a kormány az Unióból való kilépést készíti elő."

kikerem a balkani lokupec neveben ezt az aljas ragalmazast!!!

5 Mrd ervet tudok felsorolni miert is nem fogjuk az EU-t elhagyni!!!
(5 Mrd EUR / ev tamoagatas jon, aminek jo nagy resze haverkaknal landol)

valojaban Orban sokkal jobban hajtja vegre ezt a kettosbeszedes baromkodast mint Cameron, jon egy mellekes nepszavazasi ugy, amiben eleve igaza van, es akkor odaszol a jobbikosoknak, hogy fijjuk en kemeny EU ellenes vagyok, nem csak a polieszter zaszlot akarom gyujtogatni, hanem kemenyen bele is szallok az EUba

DFK 2016.07.26. 14:27:03

azt is mondhatnánk a kérdés következő lesz október másodikán: Akaraj-e, hogy ISIS terroristák vágják le idős papok torkát? A válasz egyértelmű nem, kivéve a balosoknak, mert ők titokban örülnének ha a rohadt papok meghalnának.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 14:30:51

@morpho: "Ilyen alapon akkor arról is szavazhatnánk, hogy ne végezzenek kísérleti atomrobbantásokat Magyarországon."

Ha arról lenne szó, hogy mostanában Európában sok ilyen robbantást csinálnak, és Németország szeretné, ha Magyarországon is csinálnának néhányat, akkor tök jogos lenne erről szavazni.

zizi77 2016.07.26. 14:31:37

@morpho: persze, hogy nem akarnak jönni, viszont majd hozzák őket. Magyarország feladata lesz majd itt tartani őket, és nyugateurópai szintű életszinvonalat biztosítani nekik. Mert szerencsétlen nem tehet róla, hogy pont ide küldték, és nem Hollandiába. csak, ha a minimálbér különbséget nézed,már többet kéne, hogy kapjanak, mint egy egyetemi tanár. A beilleszkedési képességükről meg ne is beszéljünk.

Kalmár 2016.07.26. 14:31:49

@Szelid sunmalac:
A hiba az ön készülékében van. Minden világosan ki van fejtve. Hiába ismételném magamat.Feleslegesen nem fáradok.

Bambano 2016.07.26. 14:32:17

Én nem értem ezt a sok vekengést, Orbán vagy Lázár ki akar lépni az eu-ból?
hát lépjenek, itt Záhonynál simán kiléphetnek, és maradjanak is kint.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 14:35:30

@morpho: "miközben Magyarországra még azok sem akarnak jönni, akiket az EU ide akar küldeni."

No hát akkor nagyon jó, akkor a migránsok érdeke is az, hogy a NEM-ek győzzenek. Menj el, és szavazz nemmel, ha a migránsok érdekeit tartod szem előtt! :D

dadddd 2016.07.26. 14:35:59

@zizi77: Vagy fizessünk 80 milliót fejenként... Esetleg vegyünk fel hitelt...

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 14:36:24

@Bambano: Gondolom ha te megemlíted a munkatársadnak, hogy ne hallgasson ilyen hangosan zenét, akkor valójában ki akarsz lépni a munkahelyedről.

Ennyi ésszel...

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 14:39:34

@morpho: "Franciaországban...érted amit írtál? "

Van Franciaországban vagy Németországban valami mágikus szubsztancia, hogy csak ott aktivizálódnak a tömeggyilkos terroristák, vagy ún. gondolkodással el tudjuk képzelni, hogy a Bazilikában vagy egy Tankcsapda-koncerten is lehet robbantani?

mpl 2016.07.26. 14:39:39

@dadddd: azért azt tudod, hogy ez, itt nálunk nem demokrácia?
Demokráciában a vezetők alá vannak rendelve a népakaratnak.
Itt a vezetők megmondják, mit akarsz.
A kvótáról simán hazudnak-1294 ellenőrzött személy a kvóta ránk eső része, miközban a rogánhabony cég simán behozott több, mint 3000 személyt, akiről semmit nem tudni, csak azt, hogy fizettek érte-ez messze nem városnyi. Községnek elmegy. De amíg ezzel foglalkoznak, senki nem figyel a többi fideszes mutyira.

morpho 2016.07.26. 14:44:05

@DFK:
Most már valóban lehet tudni, mint ahogy azt is, hogy nem bevándorlók voltak.

zizi77 2016.07.26. 14:46:28

@dadddd: Gyuri bácsi biztosan szivesen ad hitelt, csak kérni kell!

morpho 2016.07.26. 14:47:03

@Az apokalipszis lovasa:
Értem én, hogy van az apénz, amiért megéri itt csapatni a kormánypropagandát, de engem ez sajna hidegen hagy. Bocs. Ha Orbán elvtárs érdekében az állna, hogy fogadjunk be jó sok menekültet, akkor most azzal lenne teleplakátolva az ország , te meg itt propagálnál a menekültek befogadása mellett. Jegyzem meg az pont olyan komolytalan lenne, mint ez.

dadddd 2016.07.26. 14:48:01

@mpl: Tudom. Sem itt, sem az EU-ban.

A bevándorlási kötvény legalább ilyen felháborító. Ha lenne népszavazás, ott is nemmel szavaznék.

Az 1294 főről van forrásod?

Egyébként a migránskérdés mellett én pl. képesnek érzem magam arra, hogy odafigyeljek a fideszes mutyikra, Mészárosra, Rogánra is (mint ahogy annak idején Gyurcsányra, Kókára, Leisztingerre, stb..). Nem is értem a figyelemelterelés állandó emlegetését.

Kalmár 2016.07.26. 14:48:02

@mpl: Miért ne lenne demokrácia? Választáson nyert a kormány. A többség akarata szerint. Ha nem fog a többségnek tetszeni, majd Fletóra, Vonára vagy az éppen aktuális Mszp-re fog szavazni.
Szabadon megteheti.
Azt értem, hogy téged bosszant, hogy nem ezt teszik, hanem még 2018-ban is a Fideszt választják a legtöbben.
Ilyen a demokrácia.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 14:49:30

@mpl:

"Demokráciában a vezetők alá vannak rendelve a népakaratnak."

Ez pontosan így van.

Viszont az összes közvélménykutatás azt hozza ki, hogy Magyarország nem kér a migránsokból.

Tiszat mázli hogy nem az elkúró ballibek vannak hatalmon, és a kormány se hagyja hogy nőket és gyermekeket erőszakoló potenciális terrorsitákat telepítsen Soros Gyuri és irányított ballib sleppje, kénye-kedve szerint az országba.

Éljen a demokrácia !

morpho 2016.07.26. 14:49:42

@Az apokalipszis lovasa:
Majd ha lesz Magyarországon merénylet, akkor visszatérünk rá. Addig maradnék Pataky kolléga ufójánál. Tényleg az ufók ellen nem akartok összedobni egy jó kis népszavazást? Láttam a Függetlenség napját!b Elképesztő miket tudnak művelni!

zizi77 2016.07.26. 14:50:18

@mpl: nézz utána mikori adatot írsz. Azóta simán lehet 10-es szorzóval számolni. Aki meg fizetett a letelepedésért, leinformálható. Az más kérdés, hogy a lóvénak lenne jobb helye is.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 14:50:19

@morpho: Persze hogy nem, ezek már integrálódtak.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 14:51:36

@morpho:

Ez egyébként fordítva van..
Éppen a ballibek vehetők rá bármire.

Teszem azt 2004-ben a határontúli honfitársainkat tagadtátok meg felsőbb utasításra, most pedig a muszlim migránosokkal akarjátok elárasztani az országot.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 14:53:18

@morpho:

Muszlimok voltak.
És nekem tökmindegy hogy a hülye agybeteg muszlim, vagy a hülye agybeteg kölyke robbant fel Allah elrendelése szerint.

Ha nincs itt a muszlim, nincs itt a hülye kölyök sem.
Vili ?

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 14:53:29

@morpho: "Majd ha lesz Magyarországon merénylet"

Én jobban örülnék, ha egyáltalán nem lenne. Igazából nem is tudom, hogy tud bárki ennyire buta lenni, mint te, hogy azt hiszi, hogy ilyen csak "máshol" történhet.

zizi77 2016.07.26. 14:54:31

@morpho: te tényleg arra vársz, hogy itt mikor halnak majd meg emberek a terror miatt? Ha odáig eljutunk , már régen rossz. Nincsen egy szeretted sem, ha már magadat nem félted?

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 14:56:18

@dadddd:

A kötvénnyel egy dolog miatt példálózhatnak a ballibek.
Nevezetesen, hogy ha már itt van 3000 darab, akkor itt lehet akár 30.000 is, majd később 300.000.

Ugyanaz az agybeteg logika, mint a kábítószer legalizálás.
Mivel létezik 3 legális drog (kávé, cigi, pia), legyen az összes legális.

nick papagiorgo 2016.07.26. 14:56:47

"Én az egységes Európát úgy képzelem el, mint egy nagy családot: együtt élünk, egy fedél alatt.."

Egy fedél alatt, de nem egy szobában.
A maga szobájában meg hadd csináljon már mindenki, amit akar.A gyerekeknek ne kelljen kamarazenét hallgatni, mert apukának az a kedvence stb.

"a kormány az Unióból való kilépést készíti elő"
Ez a legnagyobb hülyeség. Gazdaságilag az egész magyar fejlődés az EU-n áll vagy bukik, egy kilépéssel elveszítenénk a hozzánk beáramló pénzeket, vámokat kellene fizetni az exportért/importért stb.
Orbán merész dolgokra képes, de annyira ő se hülye, hogy egy ilyet meglépjen.

"valójában minden magyar választót csőbe húzott"
igazából, ha észreveszed, az összes népszavazás csőbehúzás valamilyen szinten. Ha a népszavazás= csőbehúzás tengelyen mozgunk, akkor inkább a Brexitről szóló népszavazás volt igazán csőbehúzás.

"Könnyen lehet, hogy ez a népszavazásos győzelem lesz a Fidesz bukásának kezdete"
tulajdonképpen annyi minden volt már a Fidesz bukásának kezdete, hogy meg se tudom számolni. Ez is hasonló lesz, mint a többi "bukás kezdete" :)

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 14:58:20

@Ballib cenzúrázók réme 15: Arról nem beszélve, hogy kb. a világon az összes országban van ugyanilyen konstrukció, ugyanis egy ország sem olyan hülye, hogy a gazdag üzletembereket elhessegesse.

Olyan konstrukció viszont csak Németországban akar létezni, hogy jöjjön bárki, hazudja magát tizenhét éves szír menekültnek, és majd mi szétosztjuk Európában,hogy jó élete legyen.

dadddd 2016.07.26. 15:05:52

Egyébként kíváncsi leszek, mikor szakad el a cérna. A franciáknál szerintem már nagyon érik. Egy pap meggyilkolása... Hát nem tudom...

Attilajukkaja 2016.07.26. 15:10:09

@jandera:
"A Nyugat a szakadék szélén áll! De mi előttük járunk egy lépéssel..."
:o))))

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 15:12:32

@mpl:

Aki fizet, az jellemzően nem jelent kockázatot.

István Magyari 2016.07.26. 15:13:45

Szerintem csak az anyádat húzta a csőbe a csúti führer.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 15:14:18

@mpl:

Jelenleg a kormányzat nem a szavazók akaratát képviseli?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 15:16:03

@morpho:

"Magyarországra még azok sem akarnak jönni, akiket az EU ide akar küldeni"

Ez természetes. Ha te iszlamista parazita lennél, hová mennél. ahol kevés segélyt adnak az átkozott hitetlenek vagy ahol sokat?

morpho 2016.07.26. 15:16:23

@Az apokalipszis lovasa: @zizi77: @Ballib cenzúrázók réme 15:

Attól, hogy ugyanazt az idióta kormánypropagandát idetoljátok negyvenszer, még nem hatódok meg. Egy haverom egyszer pelenkát reklámozott a neten pont ugyanígy. Beépült kismamák által olvasott blogokba és ugyanazt a márkát keverte bele minden beszélgetésbe. Ha jól emlékszem nem fizettek neki túl sokat. Persze van akinek a szar pénz is jól jön. Ennyit erről.

morpho 2016.07.26. 15:18:01

@a BircaHang Média szerk.:
Az előző kommentem neked is szólt.
Te melyik párthoz mennél bérkommentelőnek? Ahol ahol kevés zsetontt adnak az átkozott hitetlenek vagy ahol sokat? Na jó te már döntöttél barika. Adios.

mpl 2016.07.26. 15:22:38

@Kalmár: többség?
A szavazók 23,6%-a szavazott a fideszre. Az egyötöd a kétharmad.
Lehet ellenőrizni, a neten megvannak az adatok.
Egyébként nem vagyok mszp-fan, de ezeket a hazug tolvaj népeket sem kedvelem.
És a migrációnak sem vagyok híve, annak ellenére, hogy a magyarok is így kerültek ide ezer éve. Csak az már történelem, ez meg nekünk fáj.

zizi77 2016.07.26. 15:23:05

@morpho: Higgyél, amit akarsz! Szerencse, hogy csak te vagy helikopter!

mpl 2016.07.26. 15:23:41

@zizi77: az adat az érvényes kvóta. Javaslom az internet böngészését

mpl 2016.07.26. 15:26:28

Szer@a BircaHang Média szerk.: szerinted?
Akarnak a népek olimpiát, stadiont, miközben kilóg a seggünk, a kórházakban beázik a plafon, elvándorolnak az emberek...matolcsy a cimbiket, rokonokat tömi, ov sleppje milliárdokat kaszál, a lánya a saját lábán áll, a gázszerelő sokmilliárdos lesz, miközben viktor lakik a házban, rogán, habony, vajna...folytassam?

dadddd 2016.07.26. 15:27:51

@mpl: Aki nem megy el szavazni, annak a szava nem számít. Illetve tulajdonképpen az is szavaz: a megjelentek többségét támogatja.

mpl 2016.07.26. 15:28:29

@a BircaHang Média szerk.: biztos?
Gondolod, a gonosz migráns jön, ezer kilométereken át cipeli a bombát?
Féljünk nyugodtan a gazdag fundamentalistától, ő pénzeli a nyomorultat, aki felrobbantja magát. Mint pl Osama...

mpl 2016.07.26. 15:30:30

@Ballib cenzúrázók réme 15: @dadddd: az szavazás, hogy EGY válasz van?
Ez a szocializmusban volt.
Ez igazolás a kormány részére, hogy kiabáljon Brüsszelben, csakhogy az EU-t ez semmire nem kötelezi
Ciki

mpl 2016.07.26. 15:32:45

@Ballib cenzúrázók réme 15: ha lib, nem lehet bal, csak mondom. ;-)
Tényleg nincs jobb érv, mint Soros?
Csak attól, hogy a főhülye hajtogatja-aki Soros pénzen tanult-még nem igaz

Attilajukkaja 2016.07.26. 15:35:01

@a BircaHang Média szerk.:
" Ha te iszlamista parazita lennél, hová mennél. ahol kevés segélyt adnak az átkozott hitetlenek vagy ahol sokat?"
Te az alkereszteny parazitakat tamogatod. Mi?

nick papagiorgo 2016.07.26. 15:35:04

@mpl:
"A szavazók 23,6%-a szavazott a fideszre. Az egyötöd a kétharmad"

A szavazók jó része el se ment szavazni. Namost, hogyha pl. 60% megy el egyáltalán (és az oszlik meg a különféle pártok között), 40% meg el se megy, akkor hogy csináljuk? Jelentsük ki, hogy Magyarországnak nincs kormánya, mert a népek legnagyobb részét (a 40%-ot) nem is érdekli ez az egész? :)

dadddd 2016.07.26. 15:35:55

@mpl: Ez egy állandóan változó szám, 300-ról indult. Az 1294 főt 160.000-es összlétszámra vetítették le. Ma már a legszerényebb becslések is milliósak. Akkor miről is beszélünk?

dadddd 2016.07.26. 15:39:57

Kíváncsi leszek, hogy estére lesznek-e keresztes profilképek a FB-on vagy újabb Je suis-k.

Kelly és a szexi dög 2016.07.26. 15:43:30

nem akarunk kilépni, de muszlimokat se akarunk - a németek/franciák a saját faxukkal verjék a csalánt!

dadddd 2016.07.26. 15:44:00

@mpl: Szavazhatsz arra is, hogy ne a mindenkori Országgyűlés döntsön, hanem azok, akiknek még a nevét sem ismered.

DFK 2016.07.26. 15:49:46

@mpl: hazudsz; az 1200 ember a 120ezer migránsból jött volna, de azóta legalább tízsszer ennyi migráns van. A kvóta meg automatizmus lenne, vagyis már több, mint tízezer migránst kellenne pátyolgatnunk. Akiknek ha 1 ezreléke terrorista, az 10 terroristát jelent.

DFK 2016.07.26. 15:51:28

@morpho: Vagyis szerinted várjuk meg az első magyar halottakat, aztán majd csinálunk valamit? Bakker ennyit érnek neked a magyarok.

DFK 2016.07.26. 15:52:10

@mpl: Nem, majd itt csinálja meg a bombát.

DFK 2016.07.26. 15:53:40

@mpl: A választásokon résztvevők többsége. Mert ez egy olyan játék, ahpol csak az számít, aki elmegy szavazni. Amúgy a te logikád szerint mennyien szavaztak ballibsi pártokra?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 15:56:28

@morpho:

Én még olyan szervezethez sem mennék el bérírónak, mellyel alapvetően egyetértek. Mint közíró kényes vagyok a függetlenségemre.

Sokszor olvasok fizetett ballib közírókat, s valahol mélyen sajnálom őket...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 15:59:00

@mpl:

A nép egy dolgot nem akar: liberális kurzust. Azt megpróbálta az ország, 20 éven keresztül folyamatosan követte el, s semmi se az lett, amit ígértek. Na, ezek után más út kell.

Vannak a Fidesznek hibái? Egy csomó van, kapásból tudok sorolni ilyeneket. De ez mégis egy új út, változás, mely jobb jövőt ígér.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 16:00:26

@mpl:

A kötvényeseket ellenőrzik, a határon betülekedő csőcseléket senki.

Az összes nyugati országban is létezik letelepedési kötvény.

morpho 2016.07.26. 16:04:04

@DFK:
Ha ebből ezt raktad össze, akkor gratulálok. Egyébként meg ha fel akarnának robbantani egy bombát Budapesten, akkor fel fogják robbantani. Tökmindegy, hogy vannak-e bevándorlók, vagy nincsenek. Viszont az a jó hírem van neked, hogy senki nem akar Budapesten bombát robbantani. Lehetne még egy baromi hosszú listát írni arról, hogy mit nem akarnak Budapesten és erről lehetne népszavazni is, de inkább az egészségügyet kéne rendberakni nem? Csak hogy kevesebb magyar haljon meg. Vagy neked ennyit érnek a magyarok??

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 16:08:10

@mpl:

"A szavazók 23,6%-a szavazott a fideszre. Az egyötöd a kétharmad.
Lehet ellenőrizni, a neten megvannak az adatok."

Ugyanez elmondható az ÖSSZES eddigi választási nyertesről is.

1990 óta EGYSZER esett meg, hogy a győztes kormánykoalíció megkapta a leadott szavazatok legalább 50 %.át: ez 2010-ben volt, amikor a Fidesz megszerezte a a leadott szavazatok 54 %-át.

S még ez ahatalmas eredmény is csak a szavazásra jogosultak 35 %-át jelentette.

Az ÖSSZES többi választási nyertes ennél KEVESEBBET kapott.ű

Logikád szerint Mo-on sosem volt legitím kormány 1990 óta, hiszen soha senki nem szerezte meg a szavazásra jogosultak legalább 50 %-ának szavazatát.

De ezen az alapon a fél világ is illegitím.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 16:09:03

@mpl:

Más racionális alternatíva nincs a ballibek önsorsrontó migránssegnyalására, csak az az egy hogy Soros és más migránspárti milliárdosok pénzelik őket.

Ugyanis azt tudjuk, hogy Soros még több millió migránst importálna az EU-ba.
Ezt ő maga nyilatkozta.
Ahogyan azt is, hogy vegyünk fel hitelt, hogy több millióért per fő integráljuk őket.
Ezt bírta kitalálni a Soros.

Namármost, tudjuk hogy a magyarok többsége szerint ez az ötlet eszement marhaság.
Azt is tudjuk, hogy sehol nem sikerült a migránsokat integrálni, és mindenhol több milliárdot költenek rájuk (Németeknél idén 19 milliárdot).
Azaz éppen nulla haszna van minden idebaszott migránsnak.

Viszont a nulla haszonért cserébe rohadt sok kiadás, vesződséggel járnak, és cserébe nőket erőszakolnak, és robbangatnak hébe-hóba.

Ha egy párt fenti tények ellenére azt az öntökönszúró politikát propgálja, hogy hozznuk be migránsokat, az vagy egy elmebeteg irányítása alatt áll, vagy a fenti mesterterv irányítói pénzelik, akik italálták az egész marhaságot, azaz Sorosék.

Más racionális magyarázat nincs.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 16:10:34

@mpl:

A népszavazásokon világszerte az a jellemző, hogy csak 2 válasz van. Ritka az ennél több.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 16:11:24

@a BircaHang Média szerk.:

Ha nem az MSZP nyer, akkor az agyhalott ballibek szerint diktatúra van.
Ez nem vita kérdés, hanem axióma 1990 óta.

nick papagiorgo 2016.07.26. 16:12:32

@morpho:
jelzem, rossz az érvelésed :)
Pl. az USÁ-ban vannak faji (néger) villongások, nálunk meg nincsenek.
Egész egyszerűen azért, mert nálunk nincsen annyi néger, aki villongana.

Ha a lakosság kb fele néger lenne, akkor napirenden is lenne a négerkérdés. De nincsenek, úgyhogy nálunk ilyen probléma nincs

Ilyen egyszerű ez.

DFK 2016.07.26. 16:14:02

@morpho: Akkor ugye a személyes életeddel garantálod, hogy senki sem akar bombát robbantani Budapesten?
Értsd már meg, a muszlim terroristáknak minden nem muszlim elpusztítandó ellenség.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 16:15:29

@mpl:

"Ez a szocializmusban volt."

Nem, ott nem ez volt.

A szocializmusben nem voltak valódi választások, egészen 1949-1989 között. Ugyanis e 40 alatt törvény mondta ki: csak egyetlen - az állam által meghatározott - szervezet jelölhet, se más szervezet nem jelölhetett, se független jelöltek nem lehettek.

Más részről pedig 1973-1989 között az alkotmány kimondta: a Párt az ország vezetője, azaz eleve különösebb jelentősége sem volt a választásoknak.

Kalmár 2016.07.26. 16:18:46

@mpl: Azt írtam, a Fideszt választják a legtöbben. Ne bűvészkedj!
Ilyen a demokrácia. Ettől demokrácia. A mindenki által ajnározott nyugati demokráciákban is pont így működik. Akire a legtöbben szavaznak és kormányképes mandátumot tud felmutatni, azt választották!
Aki nem megy szavazni azt nem számoljuk sehová, az átadta a döntés jogát azoknak, akik elmentek.
Ne kezdjük ezt....

Andy73 2016.07.26. 16:22:46

"Orbán Viktor ezzel a népszavazással valószínűleg az ellenzéki pártoknak akart csapdát állítani, de valójában minden magyar választót csőbe húzott."
"ha előre nem is látjuk a csapdát, utólag csak észrevesszük, hogy a csőben vagyunk."

Az biztos, hogy a blogger már benne van a csőben, legfeljebb még nem érzékeli. Baloldaliként tudja, hogy a baloldal számára öngyilkosság a népszavazás ellen agitálni, mégis ezt teszi.

De mindez csak akkor igaz, ha hátsó szándékot feltételezünk a népszavazást mögött. Nem pedig azt, ami. Üzenni Brüsszelnek, hogy nem kérünk a potenciális terroristákból.
Nem akarunk itt is túszejtő, papokat és apácákat gyilkoló iszlám terroristákat, se baltás gyilkosokat, se robbantásos merényleteket, se bevásárlóközpontoknál lövöldözőket.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 16:23:08

Néhány érdekes statisztik a muszlimokról.
Ezek nem a terroristák ám, hanem az összes:

carm.org/islamic-muslim-statistics-on-violence-rape-terror-sharia-isis-welfare

Saudi Arabia, 92% of Saudis say ISIS conforms to Islamic Law,

America, 38% of American Muslims says ISIS beliefs are correct,

Britain, about 1/2 of Muslims support ISIS,
----------------

51% of U.S. Muslims want choice of Sharia,

300,000 U.S. Muslims want to impose Sharia worldwide,

---

28% of British Muslims want Britain to be an Islamic state.

morpho 2016.07.26. 16:23:20

@DFK:
Ezt jó sokszor írd még le! Úgy tűnik megnyugtat.

morpho 2016.07.26. 16:24:10

@nick papagiorgo:
Én azért egy népszavazást kiírnék róla, biztos ami biztos...

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 16:24:50

@morpho: "Egyébként meg ha fel akarnának robbantani egy bombát Budapesten, akkor fel fogják robbantani."

hu.wikipedia.org/wiki/Nirv%C3%A1na-%C3%A9rv

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 16:25:15

@Andy73:

"De mindez csak akkor igaz, ha hátsó szándékot feltételezünk a népszavazást mögött."

Ez pontosan így van.

A duplagondolt Orwell már leírta, és éppen a kommunistákról mintázta, akiket hazánkban a ballibek képviselnek.

A gondolkodásmódjuk mit sem változott Orwell óta.
„azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”

STIRLITZ 2016.07.26. 16:44:10

Ez nyert ügy a Fidesz számára. Kelts félelmet, hintsd meg demagógiával és tálald úgy, hogy a hülyék is megértsék. ... EZ a Fidesz kommunikáció lényege már vagy 15 éve. ... És működik. Itt, nálunk legalábbis beválik, mert itt a legalacsonyabb a lakosság általános tájékozottsága Európában. (És az IQ is ha már itt tartunk.)

morpho 2016.07.26. 16:56:17

@STIRLITZ:
Tökéletesen osztom. Én most elviszem a gyerkőcöt a játszótérre, úgyhogy át is adnám neked a narancskullancsokat.
(remélem ma kivételesen nem robbantanak a dzsihádisták a játszótéren bombát)

Andy73 2016.07.26. 16:57:06

@STIRLITZ: Ne magadból indulj ki, a magyarok többsége sokkal okosabb és tájékozottabb nálad.
Mielőtt kommentelsz, téjékozódj és próbálj meg gondolkozni, akár milyen nehéz. Olvasd el a híreket a legutóbbi terrortámadásokról, és aztán próbáld meg felfogni, mekkora kockázatot jelentene, ha visszaküldenék a muzulmán bevándorlóknak akár a töredékét.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 16:58:06

@STIRLITZ:

Csak sikerült lehülyézni a magyarokat.
Ha nem a ballibek vannak, akkor a magyarok hülyék. Tájékozatlanok, és alacsony az IQ-juk.
Ezt pl onnan is tudni, hogy nem a ballibek kormányoznak.

Szerencsére a hozzád haosnló Gyurcsnyisták olyan okosak, hogy beszarás. Viszont sajna nagyon kevesen vannak, és csak a nyugdíjasokat bírják magukhoz édesgetni a vérprofi, tájékozott, kimagasló IQ-jú ballibek.. :DDDD

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 16:58:13

@STIRLITZ: "Kelts félelmet, hintsd meg demagógiával és tálald úgy, hogy a hülyék is megértsék. ... "

Akkor ez kb. ugyanaz, mint a náááciorbán, diktatúúúra lesz, összedőőől az ország folyamatos mantrázása, nem? :D

Az apokalipszis lovasa 2016.07.26. 16:59:40

@Ballib cenzúrázók réme 15: Ez úgy van kérlek, hogy mikor a baloldal van a hatalmon, akkor a nép jól döntött, bölcs és okos, a demokrácia pedig csodálatos.

Mikor meg nem, akkor mágikusan meghülyül, tájékozatlan lesz és ostoba, akiknek jobb lenne valamiféle diktatúra, persze csak a saját érdekükben.

Neo07 2016.07.26. 17:31:41

@DFK: "Vagyis szerinted várjuk meg az első magyar halottakat,..."

Sajnos, már megvan az első... Ha nem is magyar földön, ha nem is fanatikus iszlám által, de másodgenerációs bevándorló által... Igaz, nem vallási alapon, de mégiscsak merénylet volt.

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 17:56:15

Na itt a legújabb: lövöldözés egy malmöi plázában. Meglepne ha svédek csinálták, ha vannak még olyanok egyáltalán Malmöben

index.hu/kulfold/2016/07/26/lovoldozes_volt_egy_malmoi_plazaban/

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 17:58:58

@Neo07:
Nem vallási, hanem inkább törzsi leszámolás volt. Az iráni csávó törökökre vadászott, mert kirabolták és megverték párszor, aztán pechére a magyar csávó pont ott volt a mekiben és pont úgy nézett ki

mpl 2016.07.26. 20:24:21

@Kalmár: ebben igazad van, de akkor ne mondjuk azt, hogy az ország kérharmada választotta őket. A szavazók kétharmada, az igen, az viszont a lakosság ötöde. A matematika már csak ilyen :-)))

mpl 2016.07.26. 20:25:51

@a BircaHang Média szerk.: mert most más ahelyzet?
A fidesz úgy alakítja a választasi törvényt, hogy csak ő jöhet ki jól belőle.

mpl 2016.07.26. 20:30:06

@DFK: nem hazudok, rokonaid talán igen, kvóta a visszatoloncolt létszám alapján jön ki, de sebaj, a mai adatok alapján 1294 fő. Mint mondtam én sem vagyok a migráció híve, de a kormányhazugságoké sem. Egyik kormányé sem győz meg.
Nem vagyok se bal, sem jobboldali, vsak a valóság érdekel, de ez a hisztéria nem győz meg. Viszont a kormány jól elfedi vele a lopásait, meg az eü és az oktatás lerongyolását...azt azért nem a muszlimok okozták. Vagy kurv@ nagyot tévedtem. ;-)))

ppppalika 2016.07.26. 20:30:58

"Jó persze, a bevándorlóknak, hiszen nézzük meg mi lett a "befogadókkal", hol vannak ma az indiánok vagy éppen az avarok."

Nézzük meg, hogy hol vannak a magyarok! Genetikailag jobban hasonlítunk a környező népekre, mint az ázsiaiakra. Nem attól magyar valaki, hogy a Vereckei hágón keresztül érkezett.

ppppalika 2016.07.26. 20:36:56

Nagyon egyszerű a megoldás: aki úgy gondolja, hogy ennek a népszavazásnak semmi értelme, mert az EU-t semmire nem kötelezi, ezért nem akar sem igennel, sem nemmel szavazni, annak van még lehetősége a távolmaradáson túl is: elmegy szavazni és érvénytelenül szavaz.

Ha azok, akik távol kívántak maradni, így cselekszenek, nem mondható, hogy nem tudjuk a véleményüket.

stim 2016.07.26. 21:14:02

"A verseny lovaknak való nem embereknek" Bartók Béla

Aki relativizálja a tényeket az bármit odaláthat egy kérdés mögé de értelmes ember arról beszél amiről szó van. Mert nem arról van népszavazás amiről nincs népszavazás hanem arról van népszavazás amiről a kérdés szól. Ilyenformán az Európából kilépés nem játszik. Már csak azért sem mert Magyarország exportja az Európai Únióba megy kb. 80%-ban. Elsősorban Ausztria, Németország és ezután a többi. Aki nem akarja megfektetni a gazdaságot az nem lép ki az EU-ból. Mivel Varga Mihály elég jól teszi a dolgát ez csak fantaszta véleménynyilvánítóknak jó gondolatkísérlet egy cikk erejéig de nem reális. Nem ez a kérdés.

Nézzük inkább azt amiről szó van.

Az EU öregszik és sokan a bevándorlást találták jó megoldásnak. Az elmúlt évtizedekben Németországban többmillió török vendégmunkás találta meg a számítását és vált a német ipar hasznos tagjává. Franciaország helyzete speciális főleg ha a volt (vagy adózás szempontjából még mindig) afrikai gyarmatait nézzük. De nem csak ebben a két európai nagy országban van jelentős bevándorló népesség. Egy darabig ez működött is. Évtizedekig. Amíg jólét van a hiba nem látszik. Mint amikor a szocializmus kölcsönökből élt. Mit is mondott rá Hofi? "Te, azért nagy francok vagyunk mi is. Egy haldoklótól kölcsönkérni? (Fiatalabbaknak: merthogy idehaza az volt a szállóige, hogy a kapitalizmus haldoklik.)

Aztán a dolgok megváltoztak. No go zone-ok alakultak ki, a bevándorlók második, harmadik generációja már többet igényelt bennszülött európaiként mint azok az őseik akik örültek ha itt kaptak munkát. Sokuk nem tanult sem szakmát sem a befogadó ország nyelvét. Minden probléma kezelhető addig amíg jólét van és a szociális háló a terheket elbírja. De Az európai fiatalok ma nehezen találnak munkát, Spanyolországban pl. 50 %-os a munkanélküliség a fiatalok körében. A franciák is a munkafeltételek és jogok megnyirbálása miatt tüntetnek. Beindult az európai fiatalok vándorlása is. EU-n belül és EU-ból kifelé is. Ebből a szempontból is figyelembe kell venni a vándorlást de nem összekeverni a szezont a fazonnal. Ha valakit nyelvtudással, szaktudással HR-esen keresztül vízummal vagy EU-n belül vándorolva meghív egy cég dolgozni az nem ugyanaz mint akior valaki nyelvtudás, szakma és vízum nélkül ismeretlen személyazonosságggal érkezik olyan területről ahol háború van.

Amíg korábban lehetett külföldön olcsóért dolgoztatni addig mostanra az egykori gyarmatok önállósodva, önmagukat fejlesztve konkurrenciaként vannak jelen és szívják el a munkát. Az eddigi életszínvonalat ezért a nyugat-európai társadalmak nehezen tudnák fenntartani. Itt drágább az élet ami magasabb fizetéseket feltételez. Az ellentmondás az, hogy kellenének a munkás kezek de kellene a munkahely az európai fiatalnak is merthogy az EU átlag életkora nő. Egyre tovább leszünk idősek és ez azt jelenti, hogy munkavállalóként az évtizedes rutinnal kellene felvennie a versenyt egy kezdő, tapasztalatlan fiatalnak.

A munkabérek is mennek lefelé. Ha összehasonlítjuk, hogy az első világháború előtt az apa mint családfenntartó el tudta tartani a családot és egy polgári családnak cselédei is voltak akiket szintén fizetni kellett ahhoz képest a két világháború szükségessé, elkerülhetetlenné tette a nők jelenlétét a munkaerő piacon és mostanra már mindkét szülő dolgozik. Ezt a munkabért akarja a versenyre berendezkedett nyugati profitorientált világ még jobban lenyomni. Nem a nők fognak jobban keresni hanem a férfiak rosszabbul, bocsi. A munkabérek mindig lejjebb mennek ha van aki olcsóbbért elvégzi a munkát. Például a bevándorló. Persze csak ha ért hozzá. És ha érti a nyelvet és ha hajlandó dolgozni. Ez a három azért kell hozzá. Vagy ha nincs bevándorló akkor a külföld megcsinálja olcsóbban. A fejlődő világ. És ha időnként visszabombáznak 50 évvel egy országot akkor ez a folyamat sose ér véget és ha a bevándorlás legális akkor a kizsákmányolás alsó értéke alulbecsülhetetlen. Ami nagyon nem kedvez a családalapításnak és a népességnek. Meg az emberhez méltó életnek, úgy egyáltalán.

2/1

stim 2016.07.26. 21:14:40

2/2

Európa most kényszerhelyzetben van. Az öregkorra valahonnan elő kell teremteni a pénzt miközben a fiataloknak is kellene, hogy legyen olyan tisztességes fizetésük amiből családot lehet nevelni. Gondoskodni a jövőről. Mindeközben a szociális hálót a bevándorlók kőkeményen megterhelik mert Európában, a fejlett nyugati világban, az USA-ban verseny van. A fiatalok a termékeny időszakuk egy jó részét iskolapadokban és tanulva töltik. Aztán versenyeznek a munkahelyen. És ez a verseny soxor megöli a családalapítást. Ezt látom a fő problémának. A Fidesz jól fogta meg a probléma lényegét amikor a családok megerősítését találta a legfontosabbnak. Aki fizikailag nem reprodukálja magát az nem viszi tovább a zászlót. Élhetőbb Európa kell. Ehhez pedig az európai fiataloknak kell munkát biztosítani és olyan munkafeltételekkel és fizetéssel ami alkalmassá teszi őket családalapításra. Japánban a robotika az idősgondozás felé orientálódik, nem a hadiipar felé. Fel kellene ismerni, hogy a termelőeszközök fejlettsége már bőven fedezi a szükségletek megtermelését. A kérdés, hogy kihal-e egy taársadalom a folyamatos verseny és profit éhség miatt vagy megelégszik kevesebbel és jobban osztja el a keletkezett profitot? Szerintem ezt a kérdéskört kellene átnézni.

Az európai fiatalok közül sokan vannak ebben a helyzetben és amíg ők nehezen jutnak munkához nyelvtudással, a közösségbe passzoló kultúrával (vele azonos mert belőle van, szerves része), szaktudással addig nagyon nehezen fognak a bevándorlók érvényesülni. Megtapasztalják, hogy nincs rájuk szükség, elégtelenek a képességeik és mivel mindenhol elutasításba ütköznek (érthető módon hiszen semmire kellők) ezrét radikalizálódni fognak. Sose azokkal van a gond akiknek van eladható tudásuk vagy tudnak viselkedni, alkalmazkodni egy kultúrához hanem azokkal akik nincstelenek és ebből a semmiből kell valahogy boldogulniuk. Az európai fiatalok is sokszaor leterhelik a szociális rendszert. Mi szükség lenne újabb milliókra amik szemlátomást nehezen alkalmazkodnak és igenis van köztük olyan aki emiatt emberek életét veszi el? A baloldal és a liberálisok szavazókban reménykednek de csak terrort és polgárháborúba torkolló feszültséget kaphatnak. Miközben azzal félemlítik meg őket, hogy a nemzeti gondolkozás veszélyes valójában a túlzott nyíltság miatt vannak Európa-szerte halálesetek. Akinek fontosak a szerettei, rokonai, ismerősei, nőismerősei, gyerekei az nem elégszik meg a kormánykritkus hőzöngés lila ködével hanem felelősen elgondolkozik azon a helyzeten amibe került. És ha van esze nem rontja tovább a saját és ismerősei helyzetét. Csak mert valamelyik politikus tetszik vagy nem testzik neki. Elő kéne venni a józan észt.

DFK 2016.07.26. 21:19:38

@mpl: olyan független vagy, hogy precizen mondod fel az összes baloldali lózungot. Ismerjük a függetleneket...
Fájna beismerni, hogy az 1294 befogadandó az 160ezer migránsból számoltatott, de hát azóta tízszer akkora a létszámuk.

DFK 2016.07.26. 21:27:16

@stim: rendkívül jól leírtad a helyzetet, de itt balfelől megértésre ne számíts, ahhoz ők túl doktrinerek.

stim 2016.07.26. 21:36:50

@DFK: nyugodtan szem elől téveszthetik a tényeket, akkor majd megint elvesztik a választásokat. A vakság önmagát bünteti ezért érdemes lándzsát törni az igazság mellett mégha ezzel náhy gyűlölködésre hajlamos ismerős rokonszenvét el is veszti az ember. Aki azt hiszi, hogy hazugsággal nyerhet az magát csapja be.

És miközben annak örülnek, hogy emiatt esetleg a kormánynak rosszabb lesz, ők is rosszabb helyzetbe kerülnek. Tehát akkor minek is örülnek, mit szeretnének elérni? A mindenkori kormány sikeressége az ország és a lakóinak a sikeressége:) Ez szerintem egy alapvető összefüggés.

dunántúli gyerek 2016.07.26. 21:39:11

Nekem nemm kell migráns, nemmel szavazok.

ember100 2016.07.26. 22:14:54

@Andy73:
Helló !

Igazad van mi mind fradisták vagyunk csak nem tetszik a a zöld-fehér mez inkább lila-fehéret hordanánk.
Vágod hogy egy csapatban az EU ban vagyunk.
A baltás gyilkos is meg pont jó példa volt , emlékszel az azerire ?
Azért itt van brervik , most valami japó ölt meg egy pár embert amerikába iskolai lövöldözés tovább is van mondjam még ...?
Nem kell migránsnak lenni ahhoz hogy valaki idióta , terrorista legyen .
Nem úgy mit te :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.26. 22:39:51

Tévedsz kedves poszter. Csak a ballibsiket húzta csőbe alaposan. A magyar nép kifejezetten jól jár ezzel a szavazással, hisz a kormány egy erőteljes felhatalmazás birtokában folytathatja majd a harcot a muzulmán migráció ellen Brüsszelben..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.26. 22:42:22

@Andy73: Én inkább csőlátásnak mondanám. Régóta szenved már ettől a ballib tábor, ezért kapnak ki rendszeresen. De sztem nem olyan nagy baj ez..:))

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.26. 22:45:32

@mpl: Néha elég egy balta is, vagy egy macsete..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.26. 22:54:09

@mpl: Ennyi erővel bármelyik kormány legitimációját megkérdőjelezhetnéd. Ugyanis a szavazók 30-35 %-a SOHA nem szokott részt venni országgyűlési választásokon. Tehát már itt megbukik a gondolatmeneted.
Egyébként a Fidesz-Kdnp lista úgy egymillió szavazattal kapott többet, mint a Kormányváltás lista (Mszp, Dk, Együtt meg még különböző fisz-fasz balos törpepártok).
Ennek az eredménynek a fényében szted mégis kinek kellene irányítania az országot nagyokos??

Killary Fucking Clingon 2016.07.26. 23:51:40

Engem nem húzott csőbe senki.
Én konzervatív jobb-közép kormányt akarok.
Kevesebb EU-t, saját, EU-belepofázás mentes külpolitikát és gazdaság politikát.
Nem akarok bevándorlókat látni az iszlám világból és az afrikai területekről.
Akarok egy új atomerőművet, de néhány vízi erőmű sem lenne kárunkra.
Mit akarok még?
Hogy az összes ratyi-liberális-szocialista pusztuljon ebből az országból :)

babbaba 2016.07.27. 04:17:15

Én egy választást se hagytam ki a rendszerváltás óta. Ezt ki fogom hagyni. És máris áthúztam az Orbán számítását.

Hajrá Jobbik!

babbaba 2016.07.27. 04:20:13

@Shabby Bear: A Fideszt kiszfiúk vezetik, akik ma is az államostíáson és a piacgazdaság haveri alapú lerombolásán dolgoznak. Ha konzervítív jobb-közép kormányt akarsz, ne rájuk szavazz!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 05:44:02

@mpl:

A választási törvény úgy van alakítva - 1989 óta -, hogy a nyertes jelentős pluszt kapjon. Jó ez? Vitás kérdés, van jó és rossz oldala is. De ez a NYERTESt segíti, nem a Fideszt.

Ha a ballibek kapnák a legtöbb szavazatot, nekik lenne kétharmadjuk. Ugye ezt belátod?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 05:45:29

@mpl:

"ne mondjuk azt, hogy az ország kérharmada választotta őket"

Senki nem mondja ezt.

midnight coder 2016.07.27. 07:38:37

@stim: Tegyük még hozzá, hogy a németeknél azért működik a dolog, mert anno a török vendégmunkások egy olyan korban költöztek oda, amikor a törököknél a vallásosság a mélyponton volt. Ha most importálnának ugyanannyi törököt, nagy bajban lennének.

A másik probléma, hogy az elmúlt 30 évben Európa sikeresen exportálta az iparát Kínába. Ennek minden más hátrányos hosszú távú gazdasági hatásán kívül van egy olyan következménye is, hogy durván lecsökkent az igény a kétkezi munkára.

Varga Bertalan 2016.07.27. 08:42:06

@babbaba: Hanem kire? Az MSZP kreatúra jobbik vezetésre? Nevetséges.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.27. 09:05:23

@Varga Bertalan:
Bizony.. mert nekik semmi közük az állampárthoz.
Éppencsak az MSZP lett az MSZMP utóspártja, és minsizeterlnökjelöltnek sikerült eddig egy 56-ban lövöldöző Horn nevű Pufajkást, egy D-209 jelű KGB ellen küzdő hőst, és egy Pécsi Dialógus Csoportról jelentgető megyei KISZ titkárt jelölniük.
Tehát nekik semmi közük az állampárthoz, hisz ők maguk az egykori állampárt, a ballibek.

CSerébe viszont van 4 darab KISZ-es középsikolai titkár a Fideszbe, akiknek nem mellesleg 89-ben a lakására lehallgató berendezéseket szereltek a Gyurcsány féle spiclik.

Netuddki. 2016.07.27. 09:06:28

Egyetlen helyes választás van a "nép" szavaztatással kapcsolatban. Az, hogy nem mész el szavazni. A fodorgábor meg hülye, és a fidesz szekerét tolja. Egy ilyen kérdésre nem lehet igennel szavazni. Tehát marad a távolmaradás, aztán kiderül mennyi megvezethető ember és fideszdroid van az országban. Az orbán úgyis erre kíváncsi...

Netuddki. 2016.07.27. 09:11:04

@ppppalika: "elmegy szavazni és érvénytelenül szavaz"

Aztán mégis mi a lópikulának menjek el érvénytelenül szavazni te észlény? Minek csesszek el 1 órát az életemből? He?

Hacsak nem azért, hogy az orbánnak növeljem a részvételi arányt. Lószerszámot a hátsódba kisfácán! Találj ki jobbat...

Netuddki. 2016.07.27. 09:13:51

@paráznabillegető: "szavazz fasszal!"

Na ez a másik észlény. A kutyát nem fogja érdekelni mit firkálsz a szavazólapra. Az orbánt is csak az érdekli, hogy minél többen menjenek el.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.27. 09:16:33

@Tibi !:

Végülis van ráció a ballibeknek a "ne szavazz" kampányába.
Ha sikerül ebből rendszert csinálniuk, akkor csak ők mennek szavazni, és van esélyük nyerni.

Az más kérdés hogy hülyének nézik az embereket, és nem feltételezik hogy képesek önnálóan számukra kedvezően dönteni.

A ballibek mindig is azt gondolták, hogy egyedül ők tudják a tutit.
Ezért csinált Rákosi apjuk diktatúrát pl.

zizi77 2016.07.27. 09:21:29

@Tibi !: és persze aki otthon marad, az mind Orbán ellen szavaz! Borítékolható következtetés! :)

Netuddki. 2016.07.27. 09:23:42

@Ballib cenzúrázók réme 15: Na, itt is megtaláltál te tolvaj fideszes bértroll?

NEM ÉRDEKEL az úgynevezett "ballibes" 1 bites fideszes beskatulyázásotok.
Anyád picsája ballib, te fasszopó hazug tolvaj bűnöző, te!

Látod én nevén merem nevezni a dolgokat, nem anyázok rébuszokban. Méghogy ballib? Azmiaz, te ostoba fideszállat, te! Vagy provokátor, vagy nem tudom...

Mellesleg megértem, hogy kellemetlen ha a fideszes tolvajokat letolvajozom. Ezért is csinálom balfaszok...

Kivlov 2016.07.27. 09:27:40

Mit kell összevissza kombinálni?
Akartok kultúrálatlan, primitív arab csürhét az országba vagy nem? Ennyiről szól a kérdés.

Netuddki. 2016.07.27. 09:28:26

@zizi77: Nem angyalom! Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor nem kérdeznél ilyet.
Egyszerűen nem közösködök tolvaj bűnözőkkel. Ennyi. Ez nem valaki ellen van, inkább "hagyjatok békén a baromságaitokkal" kategória. Ami nyilván fáj a tolvaj fidesz drukkereknek, főleg ha eredménytelen lesz a szavazás és alacsony a részvétel, és kitalálnak minden ostobaságot miért is kellene elmenni szavazni. Lószerszámot a hátsójukba!

Mellesleg miért fáj neked ha a tolvaj bűnöző orbán ellen szavazna valaki?

Netuddki. 2016.07.27. 09:30:17

@Kivlov: Nem, nem akarok primitív arab csürhét az országomba. Ahogy NEM AKAROK PRIMITÍV TOLVAJ BŰNÖZŐ oRBÁN CSÜRHÉT se!

ppppalika 2016.07.27. 09:37:25

@Tibi !: Sajnálom, hogy értelmi képességeid nem elegendőek javaslatom lényegének felfogására.

rovid 2016.07.27. 09:39:22

@nick papagiorgo:

De. Ennyire hülye! már többször bizonyította.

Kivlov 2016.07.27. 09:39:49

@Tibi !:
akkor mutass fel érdemi alternatívát. köszi.

zizi77 2016.07.27. 09:48:40

@Tibi !: nekem nem fáj, joga van mindenkinek véleményt nyilvánítani. Csakhogy az ellenzék az otthonmaradást úgy fogja értemezni, hogy azok az emberek Orbán ellen szavaztak. Ugyanolyan marhaságokat lobogtatnak mindkét oldalon!

Nagyorrú Barbi 2016.07.27. 10:08:22

A tegnapi Fr.o.-i papgyilkosság volt a sokadik. És még mindig simogatjátok a migráncsokat... Ragadjatok össze velük!

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.27. 10:11:57

@Tibi !:

Ezzel nincs is semmi gond.

A te problémád ottt kezdődik, hogy sokkal többen nem akarnak HAZUG PRIMITÍV BŰNÖZŐ BALLIB CSÜRHÉT az országban, akik még EL IS KÚRJÁK, ahogy szokták.

elemes 2016.07.27. 10:24:41

ez egy szar népszavazás, szar kérdéssel.

nem is fogok elmenni.

vagy ha igen, (X) helyett rajzolok egy kétfarkú kutyát a szavazólapra.

elemes 2016.07.27. 10:26:55

@Nagyorrú Barbi:

a népszavazásra költött 4 milliárd forintot lehetne jobb helyre rakni, például stadiont építhetnének, vagy fizetésemelést az egészségügyi szakápolóknak, mert az elvándorlás több ember halálát okozza, mint a migráncsok eddigi összes merénylete együttvéve.

Ma Baker 2016.07.27. 10:43:11

Jó lett volna, ha bármivel alá tudta volna támasztani a cikk, hogy Orbán pont ezzel a népszavazással akarja kivezetni az EU-ból az országot.
De mivel nem sikerült, így nyugodtan mondhatjuk, hogy baromság a gondolatmenet.

ZX 2016.07.27. 10:58:38

Ez a 4 milliárd Ft befektetés Orbánék részéről. Hogy aztán újabb 4 évig hülyíthessék a népet és közben szabadon raboljanak.

lelkes semmitmondó 2016.07.27. 11:31:40

Azt hiszem, ehhez a népszavazáshoz egy komoly félreértés tartozik. Sokan úgy hiszik (láthatóan a cikkíró is), ha az igenek győznek, akkor ebbe az országba soha egy darab szír, vagy afgán nem fog bejönni. Ez nem így van. Ha a kérdést jobban megnézzük, akkor látni kell, a hangsúly nem azon van, hogy akarunk-e menekülteket, hanem azon, hogy betelepítésük az Országgyűlés hozzájárulásával, vagy anélkül történjen. A kérdés úgy szól, hogy "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?". Az igenek győzelme akár azt is jelentheti, hogy a Parlament ellenszavazat nélkül megszavazza a betelepítési kvótát, és így már Országgyűlési felhatalmazásával, legálisan jöhetnek menekültek. Hiszen az "igenek" győzelme csak erre adott felhatalmazást, és nem arra, hogy ne engedjünk be egyetlen muzulmánt se. Látni kell tehát, hogy a népszavazás kimenetele semmiféle kötelezettséget nem ró a Kormányra és a Parlamentre, sőt, a nemzetközi szerződések alapján az Országgyűlésnek egy ilyen helyzetben kötelezően a betelepítés mellett kellene szavaznia. És ez szükségszerűen így is lesz. És ha erre sor kerül majd, fapofával el fogják mondani, hogy azért szavaztak a kvóta mellett, mert ilyenek az EU-s csatlakozási szerződések, és nem tehetnek máshogy. A Fidesz-Kormány azzal, hogy folyamatosan azt kommunikálja, ez a népszavazás a "migránsokról" szól simán becsapja a választókat. Hozzáteszem, nem először.

Killary Fucking Clingon 2016.07.27. 11:38:55

@babbaba: én nem mondtam hogy kire szavazok :) látod feltételezel, nem kellene :)

lelkes semmitmondó 2016.07.27. 11:43:54

Az előbbi hozzászólásomban a népszavazásra utalva pont fordítva írtam, és helyesen a "nem"-ek győzelmét kell érteni ott, ahol az "igen"-ek győzelmére utaltam. Elnézést kérek.

DFK 2016.07.27. 11:49:05

Ugye a távolmaradók nem fognak nagyobb biztonságért sírni, ha aztán megtörténik a baj?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.07.27. 12:32:09

"mégis csak furcsa, hogy magukat demokratikusnak tartó pártok egy ilyen demokratikus intézmény mint a népszavazás bojkottálására szólítanak fel."
Miért lenne furcsa?
Ha a nemszavazás is egy legális vélemény, akkor semmi furcsa nincs abban, hogy valaki arról győzköd, hogy ne szavazz. Sőt, az lenne csak a nagyon antidemokratikus, ha kötelező lenne szavazni, mert akkor nem lehet más véleményed, mint a két felkínált opció.

Egyébként meg tök mindegy, mert ennek a szavazásnak semmilyen tétje nincs.

atomic power 2016.07.27. 13:46:52

@Lord_Valdez: Aki nem megy el, vagy elmegy, de igennel szavaz, esetleg érvenytelen szavazatot ad le, az ahhoz járul hozzá, hogy legitimitással nem rendelkező uniós hivatalnokok döntsék el, hogy hány és milyen összetételü bevándorló kontiingest fogadjon be az orszag, ráadásul folyamatosan, mert a vége nem látszik. Akiben van önbecsülés az elmegy és nemmel szavaz, mert ezzel van nagyobb esélye annak, hogy a jövőnket számunkra pozitív irányba befolyásoljuk a bevándorlást illetően.

desw 2016.07.27. 13:51:00

Édes Istenem! Még 26 évvel a rendszerváltás után is ott tart a sok hülyemagyar választópolgár, hogy nem a kérdést nézi, hanem a pártérdekeket?

Aztán még csodálkoztok, b+, hogy ennek a szerencsétlen kis Magyarországnak nincs jövője ennyi kretén idiótával?

atomic power 2016.07.27. 13:58:37

@desw: Nem egyértelmű, hogy kik vannak elmarasztalva a hozzászólásban.

atomic power 2016.07.27. 14:13:05

@lelkes semmitmondó: Ez tényleg egy semmitmondó hozzászólás volt, mert nem mindegy, hogy a magyar parlament dönt, vagy legitimitással nem rendelkező, távoli hivatalnokok, akiket nem érdekli a mi sorsunk. Tehát a tét óriási, nem kell hozzá lángész, csak realitás érzék. Egyébként meg szerződések szempontjából semmi sem lefutott. Pont most formálódik a migrációs politika az unióban.

dadddd 2016.07.27. 14:22:50

Jézus! Már ott tartunk, hogy az index ekkora ordas hazugsággal jelentkezik a címlapon:
"migránsokat mérgezőnek nevező Orbán"

szabadság elvtársak! 2016.07.27. 14:39:38

Most van itthon egy ismerősöm, Németországban élnek! A kétkedőknek mondanám, már érik a botrány a németeknél, mert zúgolódnak a migránsok eltartása miatt. Ugyanis NEM AKARNAK dolgozni. Olyan félreguláris /katonai/ alakulatokat szerveznek, akik nyugodtan lecsaphatnak a migránsokra. Ez már teljesen nyilvánvaló, csak a média teljes csendben van. Főleg tartalékos állományiak jelentkeznek. Lesz még ott bonyodalom.
Én azt mondom aki akarja támogassa a migránsokat. Fogadjanak be családokat vagy akárkit és tartsák el őket.

atomic power 2016.07.27. 14:39:48

A "nemzetközi sajtó némi leegyszerűsítéssel írt a migránsokat méregnek nevező Orbán Viktorról. " /index/ Valójában az uniós migrációs politikáról mondta, hogy "halálos méreg". A kettő nem ugyanaz. Ez nem leegyszerűsítés, hanem durva csúsztatás.

desw 2016.07.27. 14:48:57

@atomic power:

"Nem egyértelmű, hogy kik vannak elmarasztalva a hozzászólásban. "

Akik nem a kérdést nézik, hanem a kérdezőt. Azért szavazzon mindenki igennel vagy nemmel, mert szerinte igen vagy nem, ne azért, mert Gyurcsánynak vagy Orbánnak mi a jó vagy a rossz.

zizi77 2016.07.27. 14:51:48

@atomic power: ez egyszerűen remek! Mndenáron bele akarnak rángatni minket abba a mocsokba, amit maguknak csináltak.

zizi77 2016.07.27. 14:55:06

@desw: csak sajnos sokak szerint már csak birkák vannak az országban. Természetesen mind fideszes, mert a nagyon képzett ellenzék, már külföldről osztja az észt.

atomic power 2016.07.27. 14:57:49

@desw: Rémísztő, de igaz, hogy egy ilyen nemzeti sorskérdésben embereket az befolyásol, hogy milyen a pártállása. Inkább pusztuljon az ország, csak bukjon meg a mostani kormány. Milyen önbecsülésúk van az iyenembknek?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.07.27. 15:10:04

@atomic power:
Tévedés. Akár elmész, akár nem, akár igennel szavazol, akár nemmel, az eredmény változatlan lesz. Ennek a szavazásnak semmilyen befolyása nincs az európai migrációs politika alakulására. Az az EP-ben dől el, nem itt. Egy népszavazás csak olyan dolgokra tud hatással lenni, ami a kormány, vagy az országgyűlés hatásköre. Ez így nem több, mint egy helyi közvéleménykutatás (+hisztéria).

desw 2016.07.27. 15:23:44

@Lord_Valdez:

Valamelyik észlény német politikus mondta, hogy abszurd lenne, ha ebben a kérdésben a népre bíznák a döntést. Érdekesen értelmezett demokrácia, nem?

desw 2016.07.27. 15:25:05

@zizi77:

"csak sajnos sokak szerint már csak birkák vannak az országban."

Mindig is a birkák voltak többségben. Azért tart ott Magyarország, ahol.

Neo07 2016.07.27. 15:25:08

@elemes: "...a népszavazásra költött 4 milliárd forintot lehetne jobb helyre rakni,..."
Te csak az orrodig látsz, messzebbre nem. Ez stratégiai kérdés, ez akár az ország jövőjét is befolyásolhatja – akár azt is, hogy 50 év múlva lesz-e még Magyarország a világon, vagy nem. Ehhez képest aprópénz, fillér a négy milliárd forint.

desw 2016.07.27. 15:27:44

@atomic power:

"Rémísztő, de igaz, hogy egy ilyen nemzeti sorskérdésben embereket az befolyásol, hogy milyen a pártállása. Inkább pusztuljon az ország, csak bukjon meg a mostani kormány. Milyen önbecsülésúk van az iyenembknek? "

Mondjuk 2008-ban a fideszes idióta 3 igenes népszavazás (vizitdíj) dettó ilyen volt, csak akkor a másik oldal volt ilyen seggfej. Illetve mindkét oldal mindig seggfej, csak most ez kevésbé, a másik jobban és ecet...

atomic power 2016.07.27. 15:36:41

@desw:
Egyetértek! Minden hiba ellenére van különbség a két apparátus között, a jelenlegi javára.

szabadság elvtársak! 2016.07.27. 15:45:41

Aki kommentet ír, feltételezhetőnek kéne lenni, hogy aránylag tájékozott. Hát nem látszik. Hihetetlen mennyiségű információt lehet összeszedni. Ennyire nem lehet lusta senki. A migráns ügy többlépcsős dolog. És súlyos következményekkel jár egy rossz döntés. A migránsok nagy többsége félrevezetett szerencsétlen akiket szintén egy politikai játszmához használnak fel, disznó politikusok és pénzemberek. Egy másik részüket a terrorista cselekmények miatt csempészték be, ez teljesen nyilvánvaló. Itt a létről van szó, és egész Európa létéről! Nem szabad el bagatellizálni, mert nagyon nehéz lenne kikecmeregni ha már beüt a baj. És értsük már meg, ők egy teljesen más kultúra, és nem hajlandók a mi törvényeiket elfogadni, sőt mi alkalmazkodjunk. És ha nem alkalmazkodnánk, ők minden szívfájdalom nélkül kiirtanának bennünket. Ők ezt el is mondják! Tehát felelőtlen az a politikus, aki ránk akarja őket erőltetni!!

sakkosfx 2016.07.27. 15:58:33

Azt hiszem a legerősebb érvem nekem van a bevándorlás ellen. Az osztrák Magyar monarchia 1867-től engedi a zsidók letelepedését hazánkban! Nem egészen 150-év alatt hazugságokkal, átverésekkel, és nyomás gyakorlással átvették hazánk felett az ellenőrzést! És hagytuk mert jó hiszemüek voltunk na meg persze balekok is! És ha még a buzulmánokat is nyakunkra hozza a zsidóság állandó rettegésben kellene élnünk terror cselekmények miatt! Mellesleg lehet, hogy zsidó áldozataik is lesznek nemcsak magyarok! A cionizmust nem érdeklik az áldozatok rassza mindenkin keresztül gázol céljai elérésében ami a világuralom!

atomic power 2016.07.27. 16:01:58

@Lord_Valdez: Ki lett mondva a lényeg: a kérdés az országgyűlés hatásköre kell hogy legyen. Az EP és a Bizottság előszeretettel vesz magához olyan ügyeket, amire nincs mandátuma. A jogszabályokban is vita van, hogy kinek mire van hatasköre. A jog már csak ilyen. Kemeny küzdelem lesz, de meg kell adnunk az esélyt a kormánynak, hogy ezt minél nagyobb mandátummal le tudja folytatni. Seniknek sem fog leszakadni a lába attól, hogy elmegy szavazni, viszont az ország nyerhet vele, mert egyáltalán nem lefutott kérdés. Sőt, a mindennapos terrorcselekmények csak tovább növelik a népszavazás szükségességet. És nem vagyunk egyedül. Még összefoghat az összes kelet-európai ország is, mert az érdekük közös.

MIx 2016.07.27. 17:06:19

OV kevés dologhoz ért, de a tömegmanipuláláshoz nagyon!
A népszavazás nem felel meg az alaptörvény előírásainak.
Nem lehet pl. szavazni a költségvetésről stb., csak olyan dolgokról lehet szavazni, aminél a támogatásnak, vagy az elutasításnak is egyértelmű jogkövetkezménye van a magyar jog szerint.
A mostani "népszavazás" eredménye (akár igen, akár nem az eredmény, ha egyáltalán érvényes lesz) nem ró semmiféle kötelezettséget a magyar hatóságokra.
Ez csak egy kommunikációs manipuláció (ahogyan az ún. "konzultációk" is) 5000 millió forintért, hogy bármilyen eredmény mellett is OV az EU-s szövetség játékszabályainak megsértésére állítólagos támogatást nyerjen.
A brüsszeli gépezetre akkor róhatna valamiféle kötelezettséget ez a bohóckodás, ha ez szavazás EU szinten történne.

Így ez a történet egy nagyon csalárd politikai trükk, sajnálom hogy a magyar emberek ( köztük sok értelmiségi) értelmi szintjét sikerült olyan alacsonyra lenyomni, hogy ezt nem veszik észre!!

elemes 2016.07.27. 17:49:58

@Neo07:

Nem, ez nem stratégiai kérdés. A kérdést megfogalmazó politikus számára is csak taktikai kérdés, amelyet úgy akart megfogalmazni, hogy támogatókat szerezzen.

Minden más vonatkozásban ez egy nagyon szar kérdés. Stratégiailag nagyon fontos lenne nagyon alaposan a mélyére nézni a menekültválságnak, nagyon-nagyon sok releváns és kritikus kérdést lehetne megfogalmazni (de nem népszavazáson). Azokról nem nagyon esik szó, mert rövid távú politikai haszon nincs benne.

atomic power 2016.07.27. 19:39:36

@elemes: Kinek van politikai haszna az eredményes és sikeres népszavazás után? Magyarorszagnak, mert esélyt teremt arra, hogy a magyarok döntsenek jövőjükről. Ez nem egy politikai párt haszna, hanem az egész nemzeté. Azért stratégiai kérdés, mert a hosszútávú jövőről szól. Valóban támogatókra van szükség, de egy nemzeti ügyhöz. A kérdes nemhogy sz....r, hanem mélyen húsbavágó. Magyarorszag minden tőle telhetőt megtett a menekültválsággal kapcsopatban, de süket fülekre talált. A mély strategiai kérdesek megoldása nem erre a kis országra vár, ez a nagyhatalmak kötelessége. Nekünk viszont addig is cselekednünk kell, a véleményünket a leghatarozottabban kepviselni a nemzetközi porondon.

elemes 2016.07.27. 20:29:12

@atomic power:

1. Semmilyen esélyt nem teremt, jogi relevanciája nincsen, egy kurva drága közvéleménykutatás, amiből az derül ki, hogy hányan hallgatnak még Orbánra.

2. Politikai haszna Orbánnak van, ha sikerül olyan embereket maga mellé állítani, akik korábban politikailag passzívak voltak.

3. A kérdés szar, mert semmi értelme (az unióval kötött szerződés egy pontjának érvényeségét firtatja), viszont olyan területen ébreszt nehezen kezelhető indulatokat ahol nagyon sok munkával is csak lassan és békésen lehet eredményt elérni. EZ lenne nemzetstratégiai kérdés, nem az, hogy egy politikus próbálja a támogatóinak számát párszázezerrel növelni.

4. SEMMILYEN cselekvésre nem nyit teret a népszavazás.

atomic power 2016.07.27. 20:49:03

@elemes: Ha ilyen egyértelmű a jogi helyzet, akkor a szlovák kormány miért tamadta meg a kvóta rendelkezést a bíróságon? Akkor csak van valami esélye a dolgok más értelmezésének. Vagy ennyire nem értenek hozzá?

elemes 2016.07.27. 21:13:59

@atomic power:

tököm tudja. időhúzás?
a menekültügy nem tagállami hatáskörben rendezhető kérdés.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.07.28. 07:10:06

@atomic power:
Totális tévedés, de legalább sok.
"a kérdés az országgyűlés hatásköre kell hogy legyen. Az EP és a Bizottság előszeretettel vesz magához olyan ügyeket, amire nincs mandátuma."
Egy európai szintű stratégia nem lehet egy országgyűlés hatásköre.

"A jogszabályokban is vita van, hogy kinek mire van hatasköre."
Ebben semmilyen vita nincs.

"meg kell adnunk az esélyt a kormánynak, hogy ezt minél nagyobb mandátummal le tudja folytatni."
A kormányt eddig se érdekelte, hogy mennyien állnak mögötte, hanem simán behazudta, hogy a zemberek mind, aztán később kiderült, hogy mégse, akkor meghátrált és ráfogta valakire.
Ami az európai tárgyalási pozicióját illeti, arra sincs hatással. Az azon fog múlni, hogy milyen hasonló érdekcsoportokhoz tud csatlakozni az EP-ben.

"viszont az ország nyerhet vele"
Az ország életére is zéró hatása van, mert a kormány úgyis azt csinál, amit akar. Akkor lehetne hatása, ha az igenek győznének, de annak nem csak valószínűsége, de értelme se lenne. Ráadásul a marginális jelentőségű MLP-n kívül senki nem is kampányol mellette. Ha a nemek győznek, vagy a szavazás érvénytelen, de többségben vannak, akkor azt a kormány úgy fogja kinyilvánítani, hogy a "Zemberek nemet mondtak Brüsszel valóságtól elszakadt világképére" vagy valami ilyesmit.

"Még összefoghat az összes kelet-európai ország is, mert az érdekük közös. "
Egy népszavazáson nem, az szigorúan egy országra kiterjedő dolog.

Mellesleg, ha EU szintű folyamatba akarsz beleszólni arra is van lehetőség: European Civil Initiate-nek hívják. Az kell, hogy legalább 7 országból szerezz 7 embert, akik egy bizottságot alakítanak, benyújtják és onnantól 1 évetek van összeszedni 1 millió támogató. Persze, ez se kötelez semmire, csak arra, hogy az EP-nek tárgyalnia kell róla.

stim 2016.07.28. 10:16:29

Ami a jogköröket illeti szerintem úgy működik a dolog, hogy minden jog a néptől származik egy demokráciában. Egy absztrakt szervezetnek csak akkor vannak jogosultságai ha azokat valakiktől kapja. Mert minden szerevezet azzal a céllal jön létre, hogy emberek egy csoportját képviselje. Itt kell észnél lenni, hogy azok az emberek mi legyünk:) Értelemszerűen a Magyarországot érintő minden jog a magyar emberek, állampolgárok által felhatalmazott Parlamentnél van. Magyarország szuverén ország, szabad népek világa, stb.

Tehát szabad országként minden jog az általunk felhatalmazott Parlamentnél van. Amikor az ország, a nép nevében az erre megbízott vagy felhatalmazott kormány nemzetközi szerződéseket ír alá akkor bizonyos jogokat megoszthat vagy lemondhat róluk ha egy közösség tagja kíván lenni és a közösség szerveződésével egyetért. Ha nem kíván ebben a közösségben részt venni akkor a jogokat visszaveheti mert szuiverén ország. Ezek a nem mellékes dolgok mint a szabadságharcok és forradalmak többek között ezért történtek:)

Ha a szerződés aláírásához képest az Únióban, a világban vagy Magyarországon változások állnak be bármelyik félnek lehetősége van a szerződések felülvizsgálására, úgy gondolom. De minden jog ami a szabadságunkhoz fűződik azért az őseink megharcoltak és nekünk is ki kell állnunk érte mert a mienk és nem engedhetjük magunkat megrövidíteni. A demokrácia szerintem napi odafigyelést és kiállást igényel, hogy az érdekeinket ne csorbíthassák. Ez a fejlődés alapja. Nameg a világos célkitűzések, elképzelések mert aki nem tudja melyik kikötőbe tart annak semmilyen szél nem jó. Nem látom, hogy Merkel mit csinál. Nem látom, hogy az EU mit csinál. Azt hiszem leginkább teret vesztenek.

Ha az általunk felhatalmazott szervezet nem él, hanem visszaél a ráruházott jogainkkal meg kell vizsgálni a kilépés lehetőségét is. Oda kell figyelni hogy történik a Brexit, levonni a tanulságokat és nyitni minél több irányba a kereskedelemmel ha az Únió nem azt teszi amire létrejött. Ott vannak a feltörekvő BRICK országok és más afrikai, ázsiai, dél-amerikai piacok. Ha van saját mezőgazdaság és saját ipar akkor el tudjuk adni magunkat máshová is. Érdemes lenne felülvizsgálni milyen kvóták és szerződések fogják vissza a mezőgazdaságot (ha vannak ilyenek, pl. cukorkvóta) és minél inkább saját lábra állni. Az autóipar az elektromos irányba fejlődik. Ha a magyar mérnökök képesek voltak korábban ennyi jó találmányt, jó technikai megoldást létrehozni miért nincs magyar elektromos autógyártás? Lehet, a következő nemzedék már Paks 2-ről fog tankolni... Vagy otthoni napelemekről:)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.28. 12:09:47

@Lord_Valdez: Ennyi erővel a Brexit népszavazásnak sem volt semmi tétje, mert nem kötelezte semmire a parlamentet. Nagyot fogtok nézni most is. Azzal nyugtatgatjátok magatokat, hogy "semmi tétje". Pedig nagyon is van. Több millió támogató szavazat birtokában sokkal erélyesebben léphet fel a magyar kormány a kvóta rendszer, és a migráció ellen Brüsszelben. A Brexit után egyébként is kezdenek megjuhászodni arrafelé az aparatcsikok. Kezd felpuhulni a szisztéma..:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.07.28. 21:02:18

@A megvalósult amerikai ólom..:
Történetesen tényleg nem köti a brit parlamentet, vagy kormányt, de a kilépés nemzeti hatáskör. Tehát tud róla dönteni és figyelembe tudja venni. Olyanról szavazni, amiről nem te döntesz annyira értelmes, mint a holnapi időjárásról. Meg lehet csinálni, csak nem érdemes nagy reményeket fűzni hozzá.

Álomban élni jó, nem érdemes.
Tökéletesen mindegy, hogy hány szavazat van a kormány mögött, mert az EP-ben ugyanannyi képviselője marad és az Európai Bizottságban egyedül Navracsics Tibor marad magyar.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.28. 21:59:32

@Lord_Valdez: Te egy konstans kőbe vésett szisztémaként kezeled az EU-s döntési rendszert, miközben az utóbbi idők eseményei alaposan összekuszálták a dolgokat arrafelé. Tetszik nem tetszik, jelenleg a v4-ek is alakítják Brüsszel politikáját, ebből a szempontból pedig kifejezetten lényeges lesz ez a népszavazás, különösen hogy mintaként szolgálhat más országok számára is. A brüsszeli bürokratikus elit egy jobbegyenest kapott a Brexittel, és nagyon vigyáz a további pofonokkal. Erőt kell mutatni, és majd szépen elfelejtik azt a kvótát, mást nem tehetnek.
Ezenkívül azt sem szabad elfelejteni, hogy a kormány számára belpolitikai szempontból is fontos ez a szavazás. Újabb szög a hazai baloldal koporsójába..

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.07.29. 21:15:49

@A megvalósult amerikai ólom..:
Ha lesz is változás az EU döntési szisztémájában, az nem egy helyi népszavazástól lesz. Ez csak olyan információt tud csak szolgáltatni, amit amúgy is tudnak.
Nagyon jól tudja mindenki, hogy népszerűtlen. Maximum úgy tudna hatni, ha minden ország vezetése megretten a népszerűségvesztéstől. Nem az EU, hanem az EU-t alkotó helyi kormányok. Viszont ha racionálisan gondolkozol, akkor rájössz, hogy a kvóta olyan országokban népszerűtlen, ahova nem érkezett sok migráns. Azoknak szar, akikhez nem jöttek sokan. Akikhez igen, pl. Franciaország, Németország, Svédország nagyon is érdekelt benne.

Belpolitikai szempontból valóban fontos, bár szerintem ott is erősen túlértékelik a jelentőségét. A Fidesznek van egy 30%-s tábora és az nem valószínű, hogy jelentősen nőne, mint ahogy az se, hogy az MSZP-é csökkenne. Ahol mozgás képzelhető el az a Jobbik.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.30. 14:11:35

@Lord_Valdez: Ez is bele fog játszani mint sok más. A nagy változásokat apró lépések készítik elő többnyire. Mivel a migránsok célországai kevesebben vannak mint a többi Eu-s tagállam,több állam nem érdekelt a kvótában mint amennyi érdekelt. A v4-eken kívül pl. Spanyolország- amely kőkeményen védekezik az Észak-Afrika felől báramló migáns tömeggel szemben 10 m magas kerítéssel, sokkolókkal, -vagy Olaszország sem, amely szintén nem célország. Utóbbinak épp elég az átvonulókkal birkózni, nemhogy még kapjanak egy állandó kontingenst a kvóta alapján. Nem érdemes a kvótával kockáztatni esetleges újíbb kilépéseket, ezt Brüsszelben is kezdik érezni..

Belpolitikai szempontból már csak a politikai napirend uralása miatt is fontos. (Az a 30 %-os tábor természetesen a teljes szavazókorú népességen belül érvényes, amely teljes szavazókorú népességnek a harmada soha nem szokott szavazni..)
A Fidesz ezzel a kampánnyal sztem épp az elcukisodó Jobbiktól szerehet szavazatokat (magam is ingadozó vagyok..), illetve blokkolhatja azt, hogy a Jobbik a migránskérdésre politikát építhessen, kifogva a szelet Vona vitorlájából..

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.07.30. 22:02:13

@A megvalósult amerikai ólom..:
Lényegében a legtöbb nyugat-európai ország célország is egyben, ezért nem hiszem, hogy ott ellenállás lenne. Még a spanyolok és olaszok se hiszem, hogy keresztbe feküdnének, mert ők is inkább abban érdekeltek, hogy legyen valami rendezése a kérdésnek.
A további kilépések nem a kvóták miatt lesznek, ha lesznek, legalábbis nyugaton. Ott sokkal inkább kényes kérdés, hogy úgy érzik, hogy ők aránytalanul sokat adnak az EU-ba és nem kapnak semmit.

Én is ezt mondom: ez a Fidesz vs. Jobbik ellentét miatt lehet fontos a Fidesznek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.31. 13:49:01

@Lord_Valdez: A spanyolok meg az olaszok állandó migránskolóniákat kapnának, aminek nem hinném hogy nagyon örülnének, különösen a spanyolok, akik komoly erőfeszítéseket esznek a bevándorlás ellen , de a olaszok sem nagyon szeretnék.

"Lényegében a legtöbb nyugat-európai ország célország"

Nem hinném. A fő célországok Németország és Skandinávia, hisz itt a
legnagyvonalúbb a segélyezési rendszer.

"A további kilépések nem a kvóták miatt lesznek" Viszont a kvóta is hozhat pár plusz százalékot a kilépéspártiaknak, és így már átbillenhet a javukra mérleg.
Különösen az utóbbi időszak számos terrorcselekménye miatt válhat érdekessé ez a kérdés..

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.07.31. 21:05:06

@A megvalósult amerikai ólom..:
Nem mindegy nekik? Ezek már de facto ott vannak. Ez a helyzet nem romlana tovább.

De nagyon sokan mennek Franciaországba, és a Benelux államokba is.

A kvóta azon országoknak rossz, ahol nincs ilyen probléma. Ahova amúgy is mentek, ott a szétosztás gondolata jól kommunikálható, mert csökkenti a náluk maradó migránsok számát. Legalábbis elvben, mert a migráns ember és nem egy zsák krumpli, amit odébb lehet rakni.
süti beállítások módosítása